Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Több mint 80 család kapott babacsomagot Óbecsén

2019-06-15
07:47
2019-06-15
17:20
Forrás
Pannon RTV
Több mint nyolcvan óbecsei, törökbecsei és tordai kisgyermekes magyar család kapott tegnap ajándékot a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától.

Apró gyermekek zsibongtak pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagyterméen. Őket és szüleiket rövid műsorral és ajándékkal várták a szervezők.

Rajković Ildikó elsőszülött kisfiával érkezett: „Nagyon örülök annak, hogy számon tartják, mennyien vagyunk itt magyarok, és gondoskodnak arról, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat. Szép gesztus ez, hogy eszükbe jutott.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2019-et a külhoni magyar gyermekek évének nyilvánította, ennek a programnak a keretében került sor az ajándékosztásra a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve. A babacsomagokat azok a szülők vehették át, akiknek tavaly született gyermekük, és a 2018-as Köldökzsinór program keretében igényelték az anyasági támogatást.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A magyar kormány, illetve a Nemzetpolitikai Államtitkárság abban gondolkodik, hogy a külhoni, határon túli magyarok is egy nagy család részét képezik, és ránk is gondolnak – ez nagyon sokat jelent a számunkra.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság összesen 6600 környezet- és bababarát anyagból készült terméket tartalmazó csomagot ad át a Kárpát-medencében született gyermekeknek. Hajnal Virág, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „Jelképes ajándék és köszönet a Kárpát-medencében minden egyes magyar családnak azért, hogy gyermeket vállalnak a szülőföldön, és igyekszünk minden olyan programmal segíteni és támogatni őket, hogy a későbbiekben a magyar óvodát, a magyar iskolát válasszák majd azok a családok, akik mind itt vannak.”

Óbecsén összesen 84 óbecsei, törökbecsei és tordai család vette át a Magyar Kormány ajándékát.

babacsomag
Óbecse
Jerasz Anikó
Hajnal Virág

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:42, Frissítve: 11:50

Imola - Gyermekopera

Az Imola gyermekopera egy olyan projekt, melyet Szabadka kulturális örökségének ápolására és a Kisbajmokban található szélmalom 150 éves évfordulójának megünneplésére dolgoztak ki.
11:02, Frissítve: 11:19

Kishegyesen kezdte a tájolást a Tanyaszínház

Elkezdődött az echós színház turnéja. A premier előtt idén két helyszínen is látható az Y-elágazás, a Tanyaszínház ősbemutatója. A huszonöt tájolási helyszín közül szerdán az elsőt kipipálták.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.