Ugrás a tartalomra
Előadás a VM4K-ban
Pannon RTV

Több mint hetven programmal várja idén az érdeklődőket a Rákóczi Szövetség

2019-03-22
10:10
2019-03-22
17:18
Forrás
Pannon RTV
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tartott előadást Szabadkán a VM4K-ban.
VM4K - Szabadka

Az 1989 óta működő szövetség Magyarország egyik legelső és legnagyobb társadalmi szervezete. Taglétszáma meghaladja a 25 ezer főt és a Kárpát-medence minden táján működnek helyi és ifjúsági szervezetei. Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség működését és főbb tevékenységeit mutatta be az érdeklődőknek.

Az előadás plakátja

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence szerte működő közel 450 helyi szervezete révén számos programot valósít meg minden évben. A tervek szerint idén több mint hetven programmal várják az érdeklődőket - mondta a Csáky Csongor, a szövetség elnöke. „Ha jól számoljuk, és jól tervezzük az idei évet, akkor ez több mint 100 ezer embert érint, az újszülöttektől egészen az idősebbekig bezárólag. A fókuszban a középiskolások vannak, számukra kínáljuk a legtöbb programot, de a történelem tanárokat, az irodalom tanárokat, a reálszakos tanárokat, az egyetemistákat és számos más közösséget is támogatunk.”

Ismertető a pályázatokról

A Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, a szövetség Diákutaztatási Programja tavaly mintegy 400 középiskola 15 000 diákjának teremtett utazási lehetőséget. Csáky Csongor kiemelte, a Rákóczi Szövetség és a magyar Miniszterelnökség idén utazási pályázatot hirdetett Ferenc pápa csíksomlyói látogatása alkalmából. „Egy olyan lehetőséget hirdet a Rákóczi Szövetség, hogy azok a Kárpát-medencei fiatalok, elsősorban középiskolások, 13 és 19 év közötti fiatalok, akik úgy döntenek, hogy ellátogatnak június elsején Csíksomlyóra, a pápai misére azok egy 400 ezer forint értékű utazási keretre pályázhatnak.”

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán az érdeklődők a pályázatukat április 1-ig nyújthatják be a Rákóczi Szövetség honlapján.

Rákóczi Szövetség
Szabadka
VM4K
előadás
Csáky Csongor

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű