Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Több szerbiai városban tüntettek és utakat zártak le

2021.11.27
15:19
2021.11.27
19:15
Forrás
Szerbiai RTV
A tüntetések oka, hogy a parlament elfogadta a népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló, továbbá a kisajátítási törvény módosításait.

Több szerbiai városban és Belgrádban is tüntetéseket szerveztek, továbbá utakat zártak le a demonstrálók.A résztvevők a szerb fővárosban több csoportra oszlottak, és több helyen fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Újvidéken is tüntettek a polgárok és a különböző szervezetek képviselői, itt incidensre is sor került a demonstrálók valamint a csendőrség között, nem hivatalos információk szerint több személyt előállítottak.

Tanjug/Tara Radovanovic

Előzőleg több környezetvédelmi szervezet bejelentette, útblokádot szerveznek a törvénymódosítás elfogadása miatt, amely szerintük a külföldi befektetőknek kedvez.

Tanjug/Tara Radovanovic
tüntetések
zárlat
útblokád

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.