Ugrás a tartalomra

Többen rosszul lettek az óbecsei úszóversenyen

2017.03.12
18:39
Rosszul lettek a hétvégén azok a 12 és 14 év közötti gyerekek, akik egy úszóversenyen vettek részt Óbecsén
Rosszul lettek a hétvégén azok a 12 és 14 év közötti gyerekek, akik egy úszóversenyen vettek részt Óbecsén. A szülők először arra gyanakodtak, hogy ételmérgezéstől betegedtek meg a gyerekek, akik vasárnap hasfájdalmakra panaszkodtak, időközben azonban kiderült, a gyerekeket nem ugyott szállásolták el. Körülbelül húsz gyerek lett rosszul az összesen 260-ból, őket egy egészségházban vizsgálták meg, kezelésre vagy komolyabb beavatkozásra nem volt szükség. Semmi sem utalt ételmérgezésre. Egyelőre nem tudni, mi okozta a gyerekek hasfájdalmát. Egyesek a vízre gyanakodtak, de az óbecsei ivóvíz bakterológiai szempontból egyike a legegészségesebbeknek Szerbiában. A medence vizét is a törvénnyel összhangban hetente ellenőrzik. (B92, Tanjug)
Óbecse
úszóverseny
rosszul lettek
ételmérgezés

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.