Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Torlak Intézet készít influenza elleni védőoltást

2020.10.16
12:11
Forrás
Szerbiai RTV
15 év után ismét készít influenza elleni védőoltást a Torlak Intézet. A szerbiai vakcina hamarosan megérkezik a helyi egészségházakba.

Vera Stojiljković, az intézet igazgatója a szerb közmédiának elmondta, a tervek szerint összesen 250 ezer adagot gyártanak majd. Szavai szerint ez egy hatalmas dolog, ugyanis Szerbiának van saját influenza elleni védőoltása. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi tárcavezető elmondta, nem állnak meg itt, a Torlak gyárt BCG-vakcinát, kígyóméreg elleni szérumot, vérmérgezés elleni oltást, és probiotikumokat is. Leszögezte, folytatják a befektetést ezek gyártásába, előállításába. Leszögezte azt is, hogy a szerbiai lakosoknak nem kell aggódniuk, van elegendő védőoltás az influenza ellen. 

Torlak Intézet
influenza elleni védőoltás

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű