Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Torlak Intézet készít influenza elleni védőoltást

2020.10.16
12:11
Forrás
Szerbiai RTV
15 év után ismét készít influenza elleni védőoltást a Torlak Intézet. A szerbiai vakcina hamarosan megérkezik a helyi egészségházakba.

Vera Stojiljković, az intézet igazgatója a szerb közmédiának elmondta, a tervek szerint összesen 250 ezer adagot gyártanak majd. Szavai szerint ez egy hatalmas dolog, ugyanis Szerbiának van saját influenza elleni védőoltása. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi tárcavezető elmondta, nem állnak meg itt, a Torlak gyárt BCG-vakcinát, kígyóméreg elleni szérumot, vérmérgezés elleni oltást, és probiotikumokat is. Leszögezte, folytatják a befektetést ezek gyártásába, előállításába. Leszögezte azt is, hogy a szerbiai lakosoknak nem kell aggódniuk, van elegendő védőoltás az influenza ellen. 

Torlak Intézet
influenza elleni védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:06

Đoković döntős Tel-Avivban

Novak Đoković bejutott a tel-avivi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután 6:1, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szafjullint.
19:18

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.
18:52

181 éves a Szabadkai Közkórház

Az 1841. október elsején 20 ággyal kialakított első szabadkai kórház az évek során jelentős regionális egészségügyi intézménnyé nőtte ki magát, amelyben jelenleg 670 fekvőbeteg ellátására van lehetőség.
16:19, Frissítve: 16:44

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
15:45, Frissítve: 16:23

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.