Ugrás a tartalomra

Tóthfalu: Informatikai és könyvtártermet adtak át a diákotthonban (videó)

2017.03.02
16:39
Informatikai és könyvtártermet kapott a tóthfalusi egyházi diákotthon
Informatikai és könyvtártermet kapott a tóthfalusi egyházi diákotthon. A 2 millió 900 ezer forintos beruházás eredményét ma délben adták át rendeltetésének. Érkezését követően a magyar egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és kísérete megtekintette azokat a tóhfalusi beruházásokat, amelyek az utóbbi években valósultak meg a magyar kormány támogatásával, majd a kollégium közösségi termében találkozott a diákokkal és a meghívott vendégekkel. Utasi Jenő atya, az Egyházi Diákotthon igazgatója a megjelenteknek elmondta, hogy az újabb fejlesztéshez sok minden más mellett elsősorban maguk a kollégiumban lakó gyerekek kellettek. „Kellettek elképzelések a megvalósítására, akár a fociakadémiáról, akár a diákotthonról, akár az oktatásról volt szó, erre építettük rá igényeinket is. Ami nagyon hiányzott, egy komolyabb könyvtár, számítógéprendszerünk, ami szintén hiányos volt, próbálkoztunk egy-egy géppel, de az igények sokkal nagyobbak.” Soltész Miklósnak, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak egy focilabdát mutattak, amelyen egy evangéliumi idézet mellett ismert személyek aláírásai szerepeltek, valamint egy mondat: Jobb adni, mint kapni! „Hogyha ilyen szellemben és szellemiségben tudják itt nevelni a gyermekeket, márpedig úgy látom, hogy így nevelik, akkor biztos, hogy azok a fiatalok, akik most megkapták ezt az informatikai termet a magyar kormány segítségével, akkor ők az egész életüket így fogják élni. Ez fontos a magyarság szempontjából, fontos Szerbia szempontjából is, hiszen olyan világban élünk most, amikor hála Istennek, a közeledés elindult a két ország között.”Az átadott beruházás zászlóvivője ugyan a magyar kormány volt, egy valaki nélkül azonban Tóthfalu nem lenne ott, ahol van - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke. „Szeretnék gratulálni és köszönetet mondani Utasi Jenő atyának, mert ennek a kis közösségnek évtizedekre visszamenőleg az egyik motorja. Ahhoz, hogy egy kis közösség fejlődni tudjon, ahhoz, hogy támogatást tudjon megvalósítani, az a fontos, hogy egy-egy közösségen belül legyenek emberek, akiknek elképzelésük van, akiknek hitük van abban, hogy egy közösséget talpon lehet tartani.” Az avatóünnepség vendégeit a tóthfalusi Tutti gyermekzenekar egy Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készült verses-zenés összeállítással köszöntötte.
magyar kormány
Tóthalu
egyházi diákotthon
Utasi Jenő atya
informatikai és könyvtárterem
átadó

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.