Ugrás a tartalomra

Továbbképzést szerveztek a horgosi és a kispiaci tanítóknak és tanároknak

2018-02-11
18:17
2018-02-11
22:20
A hátrányos helyzetű tanulók innovatív oktatására helyezték a hangsúlyt a szakmai továbbképzésen.

Innovatív oktatás hátrányos helyzetű tanulók körében - ezzel a címmel szerveztek továbbképzést a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában. Az előadók a szeminárium során elméletben és gyakorlatban is igyekeztek felkészíteni a horgosi tanárokat és tanítókat arra, hogyan tudják hatékonyabban segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű diákok tanulmányait és fejlődését. Több mint ötven tanár volt jelen a képzésen, akik a horgosi anyaiskolában és a kispiaci kihelyezett tagozaton oktatnak.         

Szekeres Valentin, igazgató, Kárász Karolina Á. I., Horgos: „Sajnos, azt előre nem lehet tudni, hogy ami elméletben elhangzott, azt valójában a gyakorlatban mennyire fogja az aktuális pedagógus hasznosítani. Nagyon bízom benne, hogy a mai segítséggel és biztatással, motivációval nagyon jó dolgokat tudunk majd elérni a jövőben. Bízom továbbá abban is, hogy a mai előadás, illetve továbbképzés ösztönző arra vonatkozóan, hogy együtt, közösen próbáljunk tenni azért, hogy minél sikeresebb oktatás jöjjön létre.”

Szekeres Valentin
igazgató
Kárász Karolina Á. I
Innovatív oktatás hátrányos helyzetű tanulók körében

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.