Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Tüdőgyógyász: A koronavírus utóhatásai akár kilenc hónapig is érezhetőek lehetnek

2021.03.11
08:12
Forrás
Szerbiai RTV
A legtöbb páciens, aki a járvány következtében intenzív, vagy félintenzív kezelésen esett át, legjobb esetben a felgyógyulás után már nem érez nehézségeket - mondta a Szerbiai RTV vendégeként Dr. Dragana Jovanović tüdőgyógyász.

Létezik azonban egy hosszú lejáratú megbetegedési folyamat is, amely egy kiszámíthatatlanabb formája a vírusos megbetegedésnek. Ez azt jelenti, hogy amikor a páciens már úgy gondolja, hogy felépült, a tünetek újra és újra észlelhetőek lesznek, azaz ismét nehezebbé válik a légzés, fájdalmat éreznek a mellkasukban és fáradtság uralja el őket - tette hozzá a szakember. Jovanović szerint a betegség lefolyásának ideje attól is függhet, hogy milyen súlyos volt a páciens intenzív kezelése

koronavírus
tünetek
tüdőgyógyász
Dr. Dragana Jovanović

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.