Ugrás a tartalomra
Pixabay

Tűzifából és pelletből is hiány van a fatelepeken

2022.08.11
11:09
2022.08.11
15:56
Forrás
Szerbiai RTV
A nagy kereslet miatt az állam beavatkozott, augusztus 5-e óta a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozták.

Hosszú várólisták alakultak ki a fatelepeken, nem csak a pelletre, a fára is várni kell. Érthetetlen, miért nem lehet pelletet kapni az országban, amikor a Szerbia Erdei Közvállalat megfelelő mennyiségben szállít ki nyersanyagot hozzá a termelőknek - ezt nyilatkozta a közmédia vendégeként Igor Braunović igazgató. Ma például a kiszállított nyersanyagmennyiség több, mint egy éve ilyenkor.

A közvállalat egyébként már mostanra biztosította a lakosok éves pelletszükségletéhez kellő mennyiség felét, ezért is érthetetlen, hogyan lehetnek üresek az elárusítóhelyek. A nagy kereslet miatt az állam beavatkozott, augusztus 5-e óta a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozták.

A fa is hiánycikk, hiába biztosított eddig a Szerbia Erdei Közvállalat a tavalyi 70 ezer helyett többet, 100 ezer köbmétert, a fatelepeken nincs fa.

A közvállalat árai a fafeldolgozóknak egyébként 15 százalékkal emelkedtek.

tűzifa
pellet
fatelep
hiány

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.