Ugrás a tartalomra

Új hangszer, új világ

2022.08.17
13:02
2022.08.17
17:06
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Népkönyvtárban a héten zenetábort szerveztek iskolás gyerekeknek, akiket profi zenészek vezetnek be a pop- és rockzene világába. A kis zenészek zárókoncertje augusztus 27-én lesz a bácsföldvári Palacsintafesztiválon.

A Divlje Jagode együttes Motori című dalát tanulják a gyerekek az óbecsei Népkönyvtár zenetáborában. A tízéves Ivan Pivnički nem csak énekelni, de hegedülni és zongorázni is tanul itt, már nem is először. „Azért szeretek járni ebbe a táborba, mert először tudok a kezembe fogni olyan hangszert, amit még sose tudtam, de akartam.”

Mateja Živkov még csak nyolcéves, ő először ült zongorához ebben a táborban. „Egy Motori című dalt tanulok, tanulom a szöveget, meg tanulom két kézzel játszani, de még nem tudom a másikkal, csak az egyikkel tanulom még.”

A 11 éves Sőregi Hunor visszajáró résztvevője ennek a tábornak, ő a gitárórákon készül a zárókoncertre. „Azért szeretek itt lenni, mert nagyon sok új számot tanulhatok meg, gitáron játszok, három éve járok ide gitározni.”

Az alapokat Vladimir Gurjanov gitártanár adja át a gyerekeknek, akik közül többen már zenekarban is játszanak. „Természetesen nem lesz mindegyikükből zenész, de ezekből a dolgokból mindig születnek új kölykök, új zene, valamilyen új dolog.”

Az idén 43 gyerek vesz részt a zenetárborban, ahol az iskoláskorúak gitározni, basszusgitározni, dobolni, zongorázni, hegedülni és énekelni tanulnak. Đijanta Lovaš, igazgató, Óbecsei Népkönyvtár: „Nagyon örülök annak, hogy ők itt megtanultak valamit, kaptak egy hangszert a kezükbe, amivel tudnak tovább foglalkozni az életben.”

A kisebb gyerekekre is gondoltak a tábor szervezői, ők különféle műhelymunkákon vesznek részt. A nagyobbak zárókoncertje augusztus 27-én a bácsföldvári Palacsintafesztiválon lesz.

zenetábor
Óbecse
Népkönyvtár
hangszer

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13, Frissítve: 16:45

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.

Népszerű