Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Új mammográf a Vajdasági Klinikai Központnak a Tartományi Kormánytól

2020-11-13
13:23
2020-11-13
13:38
Forrás
Közlemény
Új mammográfiás készüléket kapott a Vajdasági Klinikai Központ a Tartományi Kormány jóvoltából.
vojvodina.gov.rs

A berendezés a legmagasabb igényeknek és elvárásoknak is megfelel, így a szűrések az eddiginél is minőségibb szinten történnek majd - áll a közleményben.

vojvodina.gov.rs

A régióban az újvidéki székhelyű klinikai központ lesz az első, amely ezzel a korszerű mammográfiai készülékkel dolgozik majd, ezáltal pedig olyan elváltozásokra is fény derülhet a vizsgálatokkor, amelyeket a hagyományos készülékek nem fedeznek fel.

A beruházás értéke 42 millió dinár.

vojvodina.gov.rs
mammográf
készülék
Vajdasági Klinikai Központ
tartományi kormány

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.