Ugrás a tartalomra

Új MRI készülékkel gazdagodott a Vajdasági Onkológiai Intézet

2020.11.09
13:45
2020.11.09
17:41
Forrás
Pannon RTV
A mágneses rezonancia képalkotásra használt eszköz a daganatos betegségek hatékonyabb felfedezését és tanulmányozását teszi lehetővé.

A készülék beszerzését és beszerelését, valamint Kamenicán egy új épületszárny építését is a tartományi kormány pénzeli.


Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Ez a harmadik készülék, amely az intézeten belül fog működni. Egy fontos befektetésről van szó, amelynek értéke 126 millió dinár. Befejeztük, megkaptuk a használati engedélyt. Valójában ennek a leendő épületnek lesz a része, amely itt készül mögöttem, a Kamenica 3, amely a tervek szerint halad. Az alkalmazottak és az egészségügyi ellátásra szorulók nagyobb kényelmét fogja szolgálni.”

Vajdasági Onkológiai Intézet
Igor Mirović

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.