Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Új otthonra gyűjtenek a háztűzben két kisgyermeket elvesztő családnak

2023.03.18
07:24
2023.03.18
17:34
Forrás
Pannon RTV
Házra gyűjtenek a tűzesetben hajléktalanná vált bácskossuthfalvi Ivanović család számára.

Mint ismeretes, a március 7-i tragikus háztűzben két kisgyermek életét vesztette, a család pedig fedél nélkül maradt. A település összefogott, élelmiszert, ruhákat és egyéb használati tárgyakat adományoztak számukra és rendbe tettek egy szerény egyszobás házat, de ez hosszú távon nem megoldás a szülők és a hat gyermek számára.

A helyi közösség koordinálásával gyűjtést szerveznek egy 8 ezer euró értékű ház megvásárlására a faluban.

Jótékonysági célú bankszámlaszámot nyitottak a Postabankban (Banka Poštanska štedionica, akcionarsko društvo, Beograd), ahova várják az adományokat.

A megsegítésükre szánt összeget Danijel Miomir Ivanović nevére tudják utalni a jótékonykodók, címe Id. Kovács Gyula utca 25., (St. Kovač Ðula u. 25) dinár számlaszáma: 200-130585850-58, a befizetés céljaként adományt (donacija) kell feltüntetni.

Danijel Miomir Ivanović euró számlaszáma: RS35200000013058594952, a bank SWIFT kódja pedig a SBPORSBGXXX.

Fábrik Attila, tanácstag, Bácskossuthfalva HK: „Itt is köszönet az összefogásért, hogy mondhatni egy nap alatt ez a ház ki lett meszelve, be lett rendezve. Összefogott a falu, összefogott a család, és el tudtuk őket szállásolni, és hála Istennek most is van tűzrevalójuk, melegen vannak, ruhákat, élelmet kapnak, de ez még mindig nem a saját lakásuk. Ennek apropóján a helyi közösség kiadott egy nyilatkozatot, hogy hajléktalanok lettek, az a ház teljesen leégett, és nyitottak nekik számlét, egy dináros és egy deviza számlát, és ez alapján szeretnénk nekik egy házat vásárolni itt a faluban. Kérjük önöket, hogy aki csak tudja, támogassa őket, hogy legyen egy saját házuk.”

Bácskossuthfalva
gyűjtés
háztűz

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.