Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Új út vezet az Új Szigetre

2020.05.09
15:07
2020.05.09
16:13
Forrás
Pannon RTV
Most már biztonságosan is eljuthatnak a helyiek a csantavéri Új Szigetre. A falu és Visnyevác között zöldterület, strand, horgászhely és kosárlabdapálya is várja a szabadban kikapcsolódni vágyókat.

A napokban földes utat alakítottak ki annak érdekében, hogy a csantavériek könnyebben és biztonságosabban közelíthessék meg a szigetet, ne kelljen a forgalmas úton kerékpározniuk.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Korábban a környező településeken élők a valamikori csantavéri strandra jártak fürödni. Annak idején étterem, focipálya, úszóiskola és bálterem is várta a szórakozni vágyókat. Mostanra az enyészeté lett az egész. Magas bozót mögött bújik meg a sokak által ismert csantavéri strand. Csak betontörmelék és szemét maradt az üres és repedezett medence mellett.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

„Nekem azelőtt nem volt útlevelem sem, hogy elmenjek külföldre. Ez volt az életem. Itt volt nagy ugró, itt tényleg volt focipálya, lent fociztunk, tusoltunk, itt voltak tusolók és rengetegen voltak itt azért, mert akkor még nem volt az, hogy elmegy mindenki Magyarországra vagy tengerre” – meséli a csantavéri Vékony László.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A helyiek azonban nem maradtak kikapcsolódási lehetőség nélkül. A Gebi takarmánygyár és a helyi közösség támogatásával kiszélesítették a Csík-ért Csantavér és Visnyevác között. Így most idemehetnek a környékbeliek, ha a nem utaznának messzire, de mégis pihenni, találkozni szeretnének. Volt itt már főzőverseny is, de horgászni is lehet.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Bojtos Barbara is lelkesen mesélt a szigetről: „A csantavériek körében ismert Új Sziget egyre látogatottabb hely falunkban. Az itt kialakított padoknak, asztaloknak köszönhetően ide le tudunk jönni, leülünk, beszélgetünk és egy kicsit kikapcsolódunk. Viszont az itt kialakított focipálya, kosárkapálya a sportolni vágyókat is idevonzza.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Skrbity Viktor szerint is minden megtalálható itt, amire egy kikapcsolódni kívánó társaság vágyhat: „Mivel ezek a határzárlatok még tartanak, ezért mi nem tervezünk messzebbre menni kirándulni és fürdőzni. Ezért szeretünk ide lejárni, mert ez a sziget nekünk mindent megad, amire nekünk szükségünk van.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A csantavéri sziget minden korosztály számára elérhető kikapcsolódási lehetőség. Az elmúlt napokban jól járható földes utat alakítottak ki a falu szívéből a sziget könnyebb és biztonságosabb megközelítése miatt.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kotrógépek és traktorok segédkeztek a csantavéri Új Szigetre vezető út kialakításán. Azért, hogy a jövőben a főutat elkerülve kerékpárral és gyalogosan is elérhető lehessen a nádassal körülvett pihenőhely – mondta András Gyuricsin Attila, a Vajdasági Magyar Szövetség csantavéri elnöke: „Sikerült magam mögé állítani a helyi vállalkozókat és kiépítettünk az elmúlt három napban egy gyalogos és kerékpárutat a faluig, így most mi, és ami a legfontosabb, gyermekeink biztonságosan megközelíthetik a szigetet és nyugodtan sportolhatnak, horgászhatnak, kirándulhatnak vagy sárkányt eregethetnek, ami jólesik nekik.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A tervek szerint a sziget - természetesen amennyiben a járványügyi helyzet azt megengedi - a jövőben szabadtéri programoknak és koncerteknek is helyt adhat az Új Sziget.

Csantavér
Új Sziget
földes út
felújítás

Most

20:22

Férfi kézilabda-vb - Megvan a csoportbeosztás

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával, Szerbia Németország, Katar és Afrika 5. csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb csoportkörében, Kristianstadban.
16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.