Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Újabb enyhítések: az éttermek és a kávézók éjfélig lehetnek nyitva

2021.05.31
15:46
2021.05.31
16:49
Forrás
Szerbiai RTV
Enyhítette a járványügyi intézkedéseket a köztársasági válságstáb Szerbiában. Ennek értelmében holnaptól éjfélig működhetnek a vendéglátóipari létesítmények kül- és belterei országszerte.

Arról is döntöttek, hogy a kioszkok időkorlátozás nélkül nyitva tarthatnak a nap 24 órájában. Emellett a kongresszusokon, szakmai előadásokon 100 helyett már 200 főig megengedett a gyülekezés zárt térben, de ez nem vonatkozik a bulikra, lakodalmakra, csak a szakmai konferenciákra - mondta Darija Kisić Tepavčević munka- és szociálisügyi miniszter a stáb ülése után.

A sajtótájékoztatón arra is kitért Szerbiában elegendő védőoltás áll rendelkezésre.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/nr

Darija Kisić Tepavčević szerb munka- és szociálisügyi miniszter: „A késő ősz és kora tél a légúti fertőzések időszaka, amelyek cseppfertőzéssel terjednek. Tehát értelemszerűen számítunk a légúti fertőzésekre. Nagyobb gyakorisággal jelentkeznek hasonló tünetek, mint például az influenza esetében, amelyek egyértelműen a koronavírus-fertőzésre is utalhatnak. A mostani őszt magasabb szintű kollektív immunitással várjuk, és ezt erősítenünk kell még őszig.”

enyhítés
nyitvatartás
étterem
kávézó
kioszk

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.