Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Újabb hosszabbítást követelnek az örökös egyetemisták

2019.08.17
12:19
2019.08.17
14:00
Forrás
N1, 021.rs
Fellebbezni készülnek az örökös egyetemisták az oktatási minisztérium azon határozata ellen, miszerint idén kötelesek áttérni a bolognai rendszerre.

Mladen Šarcevic oktatási miniszter ugyanis a napokban bejelentette, hogy nincs többé esély arra, hogy az egyetemet az új rendszer 2005-ös hivatalos bevezetése előtt érvényes program szerint fejezzék be a hallgatók.

Az egyetemisták szerint a határozat alkotmányellenes, ugyanis a beiratkozásuk pillanatában semmilyen rendelkezés nem szabott határidőt a tanulmányuk befejezésére. Az új törvény pedig visszahatólag nem alkalmazható - nyilatkozta Verica Ivanović az N1 televíziónak. Az egyetemisták képviselője szerint a hallgatókkal a bolognai rendszerre való áttérés feltételeit sem ismertette a minisztérium. Az örökös egyetemisták újabb két éves hosszabbítást javasolnak. Az erről szóló petíciót eddig 3000 hallgató írta alá.

A minisztérium korábban már kétszer meghosszabbította az új oktatási rendszerre való áttérés határidejét, amely idén jár le.

egyetem
egyetemista
bolognai rendszer
Mladen Šarčević
hosszabbítás

Most

14:39, Frissítve: 15:07

Jegricska napjai

A Jegricska napjai elnevezésű rendezvényt a Vajdaság Vizei Közvállalat szervezésében tartották meg. Több foglalkozást is szerveztek temerini és szőregi általános iskolák diákoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.