Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Újabb kutatási eredményeket hoztak nyilvánosságra a NATO-bombázás következményeiről

2019-03-19
18:58
2019-03-19
19:05
Forrás
Szerbiai RTV
A 20 évvel ezelőtti jugoszláviai NATO-bombázás következményeiről közöltek újabb kutatási eredményeket Belgrádban.

A tanulmány szerint az 5 és 9 év közötti gyerekek korcsoportját vizsgálva, az 1999 után születettek esetében nőtt a rosszindulatú megbetegedések kialakulásának kockázata. A kutatást a NATO-bombázások következményeit vizsgáló szerbiai bizottság és a Batut Közegészségügyi Intézet munkatársai végezték. Közép-szerbiai gyerekeket vizsgáltak, olyanokat, akik a bombázások előtt, és olyanokat, akik a bombázások után születtek. A szakértői bizottságot vezető Darko Laketić szerint azért végezték gyerekeken a méréseket, mert a felnőtteknél már túl sok egyéb tényező is közrejátszhat. Mint kifejtette, statisztikailag kimutatható arányban nőtt a rosszindulatú betegségekre való érzékenység a bombázást követően születettek esetében.

NATO-bombázás

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.