Ugrás a tartalomra

Újabb rendőri akció volt Horgoson

2022.12.06
14:54
2022.12.06
16:44
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos információink szerint valamivel több mint száz migránst szállítottak el.

Az illegális bevándorlók közt is híre ment, hogy Horgoson állandó a rendőri jelenlét, és a különleges egységek napi szinten felkutatják a migránsokat, állítják az illetékesek. Ennek köszönhetően a hívatlan vendégek többsége elkerüli a települést.

Mindennaposak a rendőrségi razziák Horgos külterületén. A különleges egységek folyamatosan szállítják el az időnként visszatérő migránsokat, és igyekeznek őket távol tartani a településtől. A helyiek végre fellélegeztek.

Balog Erika, Horgos: „Igen, valóban csodálatos itt az úton, mindenfelé a faluban, én jól érzem magam, különben is szeretem a falut, és valóban biztonságot érzünk, igen. És jó hallani, hogy az emberek is jó véleménnyel vannak. De vannak, akik félnek, hogy a későbbiekben még mi lesz, ilyenek is vannak, de általában örülnek az emberek, a legtöbb része.”

Kancsúr Noémi, Horgos: „Viszonylag biztonságban vagyunk, de amikor jó két hete volt az, csütörtökön, akkor a saját házamban is féltem. Most így jobb, hát szétnéznek, mit látnak, most nincsenek nagyon migránsok. De tegnap mentünk arra a határ felé, arra meg voltak megint. Szóval ez úgy van, hogy tízet elvisznek, öt meg visszajön, szerintem.”

A szerbiai rendőrség különleges egységei naponta fésülik át a terepet. A magyar határhoz legközelebb eső kis Bácska birtokról is a szerbiai rendőrség most minden nap begyűjti a migránsokat, így a romos épületekben is jelenleg nagyjából mindössze húszan bujkálnak.

Az illegális bevándorlók félnek a rendőröktől, most már bevásárolni is csak bujkálva, óvatosan mennek, mondta el stábunknak egy Ausztriába tartó migráns.

„A szerbiai rendőrök most nagy gondot jelentenek, összeszednek bennünket. Szeretnék átjutni Magyarországra, mert most a szerb rendőrök okoznak problémát.”

Horgosra visszatért a rég nem látott nyugalom, ezt Tóth Zoltán a helyi közösség elnöke is megerősítette.

„A migránsoknak a begyűjtése folyamatos a rendőrség részéről, valamint próbálják azokat a migránsokat is begyűjteni, akiket visszatoloncolnak Magyarország területéről. Valószínűleg híre ment annak közöttük is, hogy milyen rendőri fellépés történik itt a faluban, így ők nem nagyon jönnek be a faluba, a környező elhagyatott helyeken próbálnak elbújni.”

Most újabb, mintegy 150 migránst gyűjtöttek be, és szállítottak el Horgos külterületéről. Az akció délben kezdődött és néhány órán át tartott, több helyszínen.

A Bácska birtok úgynevezett kishorgosi részét fésülték át a csendőrök, majd megmotozták a migránsokat, és ezt követően két autóbusszal szállították el őket Horgos külterületéről.

Úgy tudjuk, a távolabbi szerbiai befogadóközpontokba vitték őket. Többen viszont megpróbálták magukat kivonni a rendőri intézkedés alól, de a terep alapos átfésülésével őket is sikerült begyűjteni.

Horgos
migráns
rendőr
Tóth Zoltán

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.