Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb rendőri akció volt Horgoson

2022.12.06
14:54
2022.12.06
16:44
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos információink szerint valamivel több mint száz migránst szállítottak el.

Az illegális bevándorlók közt is híre ment, hogy Horgoson állandó a rendőri jelenlét, és a különleges egységek napi szinten felkutatják a migránsokat, állítják az illetékesek. Ennek köszönhetően a hívatlan vendégek többsége elkerüli a települést.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Mindennaposak a rendőrségi razziák Horgos külterületén. A különleges egységek folyamatosan szállítják el az időnként visszatérő migránsokat, és igyekeznek őket távol tartani a településtől. A helyiek végre fellélegeztek.

Balog Erika, Horgos: „Igen, valóban csodálatos itt az úton, mindenfelé a faluban, én jól érzem magam, különben is szeretem a falut, és valóban biztonságot érzünk, igen. És jó hallani, hogy az emberek is jó véleménnyel vannak. De vannak, akik félnek, hogy a későbbiekben még mi lesz, ilyenek is vannak, de általában örülnek az emberek, a legtöbb része.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Kancsúr Noémi, Horgos: „Viszonylag biztonságban vagyunk, de amikor jó két hete volt az, csütörtökön, akkor a saját házamban is féltem. Most így jobb, hát szétnéznek, mit látnak, most nincsenek nagyon migránsok. De tegnap mentünk arra a határ felé, arra meg voltak megint. Szóval ez úgy van, hogy tízet elvisznek, öt meg visszajön, szerintem.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A szerbiai rendőrség különleges egységei naponta fésülik át a terepet. A magyar határhoz legközelebb eső kis Bácska birtokról is a szerbiai rendőrség most minden nap begyűjti a migránsokat, így a romos épületekben is jelenleg nagyjából mindössze húszan bujkálnak.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az illegális bevándorlók félnek a rendőröktől, most már bevásárolni is csak bujkálva, óvatosan mennek, mondta el stábunknak egy Ausztriába tartó migráns.

„A szerbiai rendőrök most nagy gondot jelentenek, összeszednek bennünket. Szeretnék átjutni Magyarországra, mert most a szerb rendőrök okoznak problémát.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Horgosra visszatért a rég nem látott nyugalom, ezt Tóth Zoltán a helyi közösség elnöke is megerősítette.

„A migránsoknak a begyűjtése folyamatos a rendőrség részéről, valamint próbálják azokat a migránsokat is begyűjteni, akiket visszatoloncolnak Magyarország területéről. Valószínűleg híre ment annak közöttük is, hogy milyen rendőri fellépés történik itt a faluban, így ők nem nagyon jönnek be a faluba, a környező elhagyatott helyeken próbálnak elbújni.”

Pannon RTV

Most újabb, mintegy 150 migránst gyűjtöttek be, és szállítottak el Horgos külterületéről. Az akció délben kezdődött és néhány órán át tartott, több helyszínen.

A Bácska birtok úgynevezett kishorgosi részét fésülték át a csendőrök, majd megmotozták a migránsokat, és ezt követően két autóbusszal szállították el őket Horgos külterületéről.

Úgy tudjuk, a távolabbi szerbiai befogadóközpontokba vitték őket. Többen viszont megpróbálták magukat kivonni a rendőri intézkedés alól, de a terep alapos átfésülésével őket is sikerült begyűjteni.

Horgos
migráns
rendőr
Tóth Zoltán

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.