Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Újítások a gunarasi Dózsa György Általános Iskolában

2018.03.02
14:30
2018.03.02
15:36
Forrás
Pannon RTV
Új, modern osztálytermi táblákat kapott a gunarasi Dózsa György Általános Iskola a tartományi oktatási titkárság pályázatának köszönve. A tornaterem felújítása következik.

A gunarasi Dózsa György iskolában, amelynek százhúsz magyar ajkú diákja van, az eddigi fejlesztéseket és a felújítandó tornatermet is megtekintette Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Az új táblákra színes filctollakal lehet írni, így átláthatóbb a tananyag, és a krétapor sem száll a tantermekben. A gunarasi iskola hét osztálytermében cserélték le a régi táblákat. A diákoknak tetszenek az új táblák. Sévó Georgina, tanuló, Dózsa György Á.I., Gunaras: „Nagyon sokunknak előre kellett ülnünk, nem látszódott semmi. Most az új táblákon sokkal jobban látszódnak a flomaszterek, és nem kell behúzni a függönyöket, mert mindent látunk rajta.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A gunarasi iskolában az elmúlt években a táblákon kívül számítógépeket és bútorzatot is felújítottak a tartományi oktatási titkárság pályázatainak köszönve. Most a tornaterem tetőszerkezetének rendbehozatalára pályáz az iskola. Csikós Hermina, igazgató, Dózsa György Általános Iskola, Gunaras: „Hetvenben épült az épület, és azóta nem voltak javítások rajta. A kondenzvíz lecsapódása miatt állandóan nedves a padló, a tető beázik, a világítás tönkrement, és most ezzel pályáztunk a tartományban, reméljük sikeres lesz a végeredmény.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A tartományi oktatási titkár minden oktatási intézménybe ellátogat, hogy a helyszínen felmérje az igényeket, lehetőségeket. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A tartomány odafigyel minden oktatási intézményére, és szeretnénk folyamatosan évről-évre pénzt biztosítani ezekre a munkálatokra, és egyáltalán az iskolák korszerűsítésére.”

A tartományi oktatási titkárság jelenlegi pályázata még pár napig nyitva áll az intézmények előtt, a kiírás keretösszege 150 millió dinár.

Gunaras
Dózsa György
iskola
tábla
tornaterem
Nyilas Mihály

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.