Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újításokról hallhattak előadást a Szabadkai Közkórház orvosai

2018.11.29
16:21
2018.12.12
08:30
Forrás
Pannon RTV
Az emlőrák korszerű diagnosztizálásáról és kezeléséről tartottak előadást a Szabadkai Közkórházban.

A szakmai továbbképzés célja javítani az egészségügyi szolgáltatások színvonalán, kiegyenlíteni a hozzáférhetőséget minden beteg számára a kisebb és nagyobb településeken egyaránt - nyilatkozta a Pannon RTV-nek dr. Vickó Ferenc, a szakmai nap egyik előadója. A szerbiai egészségügyi államtitkár kiemelte, az elmúlt időszakban több mint 10 sugárkészüléket szereztek be, amivel elérik az európai szintet, azaz, hogy egy gép jut 250 ezer lakosra.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „A következő lépésünk, ami a '18-as, '19-es évre is vonatkozik, ez a diagnosztikai gépek beszerzése és ezek felújítása. Ezzel próbáljuk lerövidíteni az időt a diagnosztikára, főleg a daganatos betegeknél.

emlőrák
dr. Vickó Ferenc
Szabadka

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.