Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újításokról hallhattak előadást a Szabadkai Közkórház orvosai

2018.11.29
16:21
2018.12.12
08:30
Forrás
Pannon RTV
Az emlőrák korszerű diagnosztizálásáról és kezeléséről tartottak előadást a Szabadkai Közkórházban.

A szakmai továbbképzés célja javítani az egészségügyi szolgáltatások színvonalán, kiegyenlíteni a hozzáférhetőséget minden beteg számára a kisebb és nagyobb településeken egyaránt - nyilatkozta a Pannon RTV-nek dr. Vickó Ferenc, a szakmai nap egyik előadója. A szerbiai egészségügyi államtitkár kiemelte, az elmúlt időszakban több mint 10 sugárkészüléket szereztek be, amivel elérik az európai szintet, azaz, hogy egy gép jut 250 ezer lakosra.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „A következő lépésünk, ami a '18-as, '19-es évre is vonatkozik, ez a diagnosztikai gépek beszerzése és ezek felújítása. Ezzel próbáljuk lerövidíteni az időt a diagnosztikára, főleg a daganatos betegeknél.

emlőrák
dr. Vickó Ferenc
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.