Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs - illusztráció

Újra bejárhatnak az iskolába a felsősök és a középiskolások

2021.04.19
10:09
2021.04.19
13:33
Forrás
Szerbiai RTV
A harmincperces órákon a tanulóknak maszkot kell viselniük.

Mától újra bejárhatnak az iskolába a felsős általános iskolások és a középiskolás diákok – erről még pénteken döntött a szerbiai válságstáb. A tantermi oktatás váltakozva történik a felsős tagozatos általános iskolások számára, vagyis a diákok egyik felének az osztályteremben, a másik felének online lesz a tanítás, és fordítva. A középiskolások esetében az osztály egyik fele egy hetet jár be az iskolába, míg a többiek otthon tanulnak és ez váltakozik. A tanügyben dolgozók eddig 2-3 százaléka míg a diákok mindössze egy százaléka fertőződött meg koronavírussal, ami azt jelenti, hogy nem az intézményekben betegedtek meg - emelte ki Branko Ružić a Szerbiai RTV műsorában. Az oktatásügyi miniszter szerint rendkívüli körülmények között élünk, azonban a tanulók szempontjából fontos, hogy, egyetlen tanévet se veszítsenek el.

Branko Ružić, oktatásügyi miniszter, Szerbia: „A mai napig mintegy ötvenötezer tanügyben dolgozót, oktatót, és az oktatásban dolgozó , nem tanügyi személyt oltottak be, ami valamivel több mint egyharmad. Ez egy jó mutató, de szeretném a többieket is arra kérni, hogy oltakozzanak, mert csak ezzel az átfogó immunizációs folyamattal érhetjük el az úgynevezett kollektív immunitást, végre zöld ágra vergődhetünk és valamelyest normálisabb körülmények között élhetünk.”

iskola
oktatás
járvány
korona
válságstáb

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.