Ugrás a tartalomra
TANJUG/JADRANKA ILIC/bs

Ünnepélyes keretek között vette kezdetét az Europride hete Belgrádban

2022.09.12
13:46
Forrás
nova.rs
Erős rendőri erők biztosították a találkozót.

A Szerbia Palota előtt kezdődött az Europride hete a szerb fővárosban. Az épület, valamint a Mihajlo Pupin körúton és a környező utcákban erős rendőri jelenléttel biztosítják a rendezvényt. Az esemény résztvevői között van Christopher Hill amerikai nagykövet és Brankica Janković esélyegyenlőségi biztos is.

A vasárnapra tervezett felvonulásról Aleksandar Vučić szerb államfő korábban úgy nyilatkozott, hogy a szerb Belügyminisztérium a tervezett séta előtt 96 órával hoz majd döntést a nyílt téren való gyülekezések engedélyezéséről. A megmozdulásnak egyébként több ellenzője is akadt, akik a rendezvény lemondását kérik. 

Europride
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.