Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Redovanović

Ünnepi liturgia és akadémia a Prohor Pčinjski kolostorban

2021.06.13
14:30
2021.06.13
17:29
Forrás
Pannon RTV
Az egységre szólít fel a krisztusi ima - jelentette ki Porfirije, a Szerb Pravoszláv Egyház vezetője, amikor ellátogatott a 950 éves Prohor Pčinjski kolostorba, mely Vranjétől 30 km-re délre, Észak-Macedónia határának közelében található.
Tanjug/Tara Redovanović

Porfirije liturgiáját követően ünnepi akadémia kezdődött a helyszínen. Az eseményen jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő is, aki kijelentette, a nemzet akkor tud igazán fejlődni, ha az egyház és az állam együtt erősödik. Arról is beszélt, annak ellenére, hogy már eddig is sokat dolgoztak, tudják, hogy még sok a tennivaló. Az ehhez hasonló események meg többre, szebbre és jobbra sarkalják őket - hangsúlyozta a szerb államfő. Koszovó kapcsán elmondta, az erőszak nem megoldás, más eszközökkel kell kiállni Szerbia érdekei mellett.

Tanjug/Tara Redovanović

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Harcolni fogunk, de nem azzal, hogy fenyegetőzünk. Nem azzal, hogy sértegetjük őket. Azzal fogunk harcolni, hogy szilárdan kiállunk a felelős és komoly elveink mellett, de egyúttal a jövőbe is tekintünk. Új gyárakkal, erősebb gazdasággal akarunk harcolni. Magasabb nyugdíjakkal, magasabb fizetésekkel fogunk harcolni.”

Porfirije pátriárka
Aleksandar Vučić

Most

12:55, Frissítve: 13:45

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű