Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vajdasági oktatáskutatás 2020

2021.06.01
21:03
2021.09.10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A nagyszabású középiskolai felmérése során öt területet térképeztek fel. A kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy mivel motiválhatóak a középiskolások.
Pannon RTV

Több, mint 5500 középiskolás töltötte ki a kérdőíveket, 27 vajdasági középiskolából a vajdasági oktatáskutatás 2020 című projekt keretében. Nagy volumenű kutatás volt, több, mint 40 szakember dolgozott rajta. A vizsgálat célja a vajdasági középiskolás tanulók tanulási motivációval kapcsolatos célorientációinak és a hozzájuk köthető osztálytermi célstruktúráknak a feltárása, összehasonlítása, illetve az ezek között fennálló kapcsolatok identifikálása, értelmezése, figyelembe véve a szociokulturális hátteret és a tanulási teljesítményt.

Pannon RTV

A felmérésben résztvevő tanulóknak két online kérdőívet kellett kitölteniük. A kutatásban 10 község 27 vajdasági tanintézménye vett részt. Az általános elemzés után, egy adott intézmény eredményeit elemzik majd, amely mintaként, ötletforrásként is szolgálhat majd a többi középiskolának - mondta el Pásztor Krisztina, a Probitas Civil Szervezet elnöke a Közügyekben.

Probitas Civil Szervezet
Pásztor Krisztina
Vajdasági oktatáskutatás 2020
Hajnal Jenő
Jerasz Anikó
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.