Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Valamennyire normalizálódott a helyzet a határátkelőkön

2022.05.26
13:56
2022.05.26
19:40
Forrás
Pannon RTV
A reggeli torlódás és több órás várakozás után csökkent a nyomás a magyar-szerb határszakaszon.

Május 26-a munkaszüneti nap több európai országban és ezt kihasználva sok vendégmunkás indult haza a hosszú hétvégére. Stábunk a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen forgatott a délutáni órákban.

A délelőtti torlódáshoz képest javult a helyzet a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. Délelőtt 2-3 óra hosszás várakozási idővel kellett számolniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Ez a kora délutáni órákban 1 órára csökkent. A szerb oldalon több sorban dolgoznak a határőrök.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A szerb oldalon nemcsak több sorban dolgoztak a határőrök, hanem gyorsan is, így nem kellett sokat várakozniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Sándor Dávid látogatóban volt Magyarországon. Ő folyamatosan figyelte a határhelyzetet, ezért választotta a nagy határt. „A magyar oldalon körülbelül olyan óra a várakozás, itt meg nem tudom. Szerintem egy 10-15 perc lesz, maximum húsz.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A Szerbiába tartó utasoknak a Röszke-Horgos közúti, a Tiszasziget-Gyála és az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőkön kellett hosszabb ideig várakozniuk, akár 2 órát is. A többi határátkelőn a kora délutáni órákra normalizálódott a helyzet, így ezeken egy óránál rövidebb ideig tart a határátlépés. De volt, akiknek még ez is sok volt. „Mondhatom, meglepett minket a tömeg. Nem számítottunk ekkora torlódásra.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A Szerbiából kilépő oldalon sem volt nagy várakozás. Az autósok mindössze 15 percet vesztegeltek a szerb-magyar határszakaszon. Bármerre is terveznek utazni, indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban, a police.hu oldalon, a Szerbiai Automotoros Szövetség oldalán, valamint a BorderWatcher alkalmazáson.

határ
torlódás a határátkelőkön

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű