Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Valamennyire normalizálódott a helyzet a határátkelőkön

2022.05.26
13:56
2022.05.26
19:40
Forrás
Pannon RTV
A reggeli torlódás és több órás várakozás után csökkent a nyomás a magyar-szerb határszakaszon.

Május 26-a munkaszüneti nap több európai országban és ezt kihasználva sok vendégmunkás indult haza a hosszú hétvégére. Stábunk a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen forgatott a délutáni órákban.

A délelőtti torlódáshoz képest javult a helyzet a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. Délelőtt 2-3 óra hosszás várakozási idővel kellett számolniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Ez a kora délutáni órákban 1 órára csökkent. A szerb oldalon több sorban dolgoznak a határőrök.

A szerb oldalon nemcsak több sorban dolgoztak a határőrök, hanem gyorsan is, így nem kellett sokat várakozniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Sándor Dávid látogatóban volt Magyarországon. Ő folyamatosan figyelte a határhelyzetet, ezért választotta a nagy határt. „A magyar oldalon körülbelül olyan óra a várakozás, itt meg nem tudom. Szerintem egy 10-15 perc lesz, maximum húsz.”

A Szerbiába tartó utasoknak a Röszke-Horgos közúti, a Tiszasziget-Gyála és az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőkön kellett hosszabb ideig várakozniuk, akár 2 órát is. A többi határátkelőn a kora délutáni órákra normalizálódott a helyzet, így ezeken egy óránál rövidebb ideig tart a határátlépés. De volt, akiknek még ez is sok volt. „Mondhatom, meglepett minket a tömeg. Nem számítottunk ekkora torlódásra.”

A Szerbiából kilépő oldalon sem volt nagy várakozás. Az autósok mindössze 15 percet vesztegeltek a szerb-magyar határszakaszon. Bármerre is terveznek utazni, indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban, a police.hu oldalon, a Szerbiai Automotoros Szövetség oldalán, valamint a BorderWatcher alkalmazáson.

határ
torlódás a határátkelőkön

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.