Ugrás a tartalomra
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A válságstáb javaslata: Maradjanak a jelenlegi óvintézkedések

2021-01-19
16:30
Forrás
RTS, 021.rs
Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassuk magukat, hogy kialakuljon a kollektív immunitás.
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A jelenlegi járványügyi óvintézkedések meghosszabbítását javasolja a szerbiai válságstáb, amely ma délután ülésezett. Dr. Predrag Kon elmondta, a válságstáb egészségügyhöz tartozó része a mostani járványhelyzetet a csökkenő koronavírusszámok ellenére sem tartja megfelelőnek, ezért javasolják továbbra is a hatályban lévő intézkedések megtartását.

Belgrád polgármesterhelyettese, Goran Vesić szerette volna, ha a vendéglátóipari egységek tovább, 22 óráig tarthatnának nyitva, ám a válságstáb nem adott zöld fényt rá.

TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassák magukat, hogy elérhessük a nyájimmunitást.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Ami a járványügyi helyzetet illeti, folyamatosan arról beszélünk, hogy az kedvezőtlen és bizonytalan. Az intézkedések továbbra is érvényben maradnak, teljesen megegyeznek azzal, amelyek eddig voltak. A továbbiakban az oltások miatt és az esetleges problémák miatt ülünk össze.”

válságstáb
intézkedések
járványügyi intézkedések
járvány
koronavírus
Dr. Predrag Kon
oltás
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.