Ugrás a tartalomra
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A válságstáb javaslata: Maradjanak a jelenlegi óvintézkedések

2021.01.19
16:30
Forrás
RTS, 021.rs
Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassuk magukat, hogy kialakuljon a kollektív immunitás.
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A jelenlegi járványügyi óvintézkedések meghosszabbítását javasolja a szerbiai válságstáb, amely ma délután ülésezett. Dr. Predrag Kon elmondta, a válságstáb egészségügyhöz tartozó része a mostani járványhelyzetet a csökkenő koronavírusszámok ellenére sem tartja megfelelőnek, ezért javasolják továbbra is a hatályban lévő intézkedések megtartását.

Belgrád polgármesterhelyettese, Goran Vesić szerette volna, ha a vendéglátóipari egységek tovább, 22 óráig tarthatnának nyitva, ám a válságstáb nem adott zöld fényt rá.

TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassák magukat, hogy elérhessük a nyájimmunitást.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Ami a járványügyi helyzetet illeti, folyamatosan arról beszélünk, hogy az kedvezőtlen és bizonytalan. Az intézkedések továbbra is érvényben maradnak, teljesen megegyeznek azzal, amelyek eddig voltak. A továbbiakban az oltások miatt és az esetleges problémák miatt ülünk össze.”

válságstáb
intézkedések
járványügyi intézkedések
járvány
koronavírus
Dr. Predrag Kon
oltás
vakcina

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.