Ugrás a tartalomra
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A válságstáb javaslata: Maradjanak a jelenlegi óvintézkedések

2021.01.19
16:30
Forrás
RTS, 021.rs
Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassuk magukat, hogy kialakuljon a kollektív immunitás.
TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

A jelenlegi járványügyi óvintézkedések meghosszabbítását javasolja a szerbiai válságstáb, amely ma délután ülésezett. Dr. Predrag Kon elmondta, a válságstáb egészségügyhöz tartozó része a mostani járványhelyzetet a csökkenő koronavírusszámok ellenére sem tartja megfelelőnek, ezért javasolják továbbra is a hatályban lévő intézkedések megtartását.

Belgrád polgármesterhelyettese, Goran Vesić szerette volna, ha a vendéglátóipari egységek tovább, 22 óráig tarthatnának nyitva, ám a válságstáb nem adott zöld fényt rá.

TANJUG/VLADA RS/SLOBODAN MILJEVIC/mn

Dr. Kon szerint továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk, és a legfontosabb, hogy minél többen beoltassák magukat, hogy elérhessük a nyájimmunitást.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Ami a járványügyi helyzetet illeti, folyamatosan arról beszélünk, hogy az kedvezőtlen és bizonytalan. Az intézkedések továbbra is érvényben maradnak, teljesen megegyeznek azzal, amelyek eddig voltak. A továbbiakban az oltások miatt és az esetleges problémák miatt ülünk össze.”

válságstáb
intézkedések
járványügyi intézkedések
járvány
koronavírus
Dr. Predrag Kon
oltás
vakcina

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.