Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Védenek és mentenek

2022.09.21
14:19
2022.09.21
17:32
Forrás
Pannon RTV
A védelmi és mentési szolgálatok napját ünnepelték meg Szabadkán.
Pannon RTV

Ez alkalomból a tűzoltóság bemutatót tartott a városháza előtti téren. A legkorszerűbb gépjárműveket, műszaki felszerelését és egyenruhát is bemutatták a járókelőknek. Az eseményre számos óvodás csoport is kilátogatott. A szabadkai tűzoltóság a múlt évben 753 esetben, míg idén a mai nappal bezárólag 726 esetben avatkozott közbe. A legtöbb esetben a tarlótüzek okoztak problémát, főleg a nyári hónapokban - számoltak be a tűzoltóság munkatársai.

Zoran Bjelić, a kockázatkezelési osztály vezetője, Szabadka: „A gyerekeknek és a lakosoknak lehetőségük van megismerkedni az egységünk által használt eszközökkel és technikai felszereléssel itt Szabadkán. Ez az a felszerelés, amellyel a védelmet és a mentést végezzük a területünkön.”

Szabadka
védelmi egységek
tűzoltó

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.