Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Pintér Sári

Véradási akció Magyarkanizsán

2019-10-15
13:39
2019-10-15
17:44
Forrás
Pannon RTV
Közel 25 véradó vett részt az önkéntes véradási akción Magyarkanizsán, amelyet a helyi Vöröskereszt Szervezet és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat szervezett meg.

Az ilyen akciók célja, hogy minél több személy felismerje a véradás fontosságát, és segítsen másokon.

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben többen is várakoztak arra, hogy vért adhassanak. A résztvevők között volt olyan tapasztalt véradó is, aki már több évtizede ad vért. A magyarkanizsai Nagy Rózsa 1979 óta rendszeres véradó: „Ma volt a hatvanhatodik véradásom. Mivel most betöltöttem a 65 évet, így nem adhatok többet vért. Szerintem nagyon jót tenne, ha legalább évente egyszer továbbra is adhatnák vért, hogy felfrissítsem a szervezetemet.”

A magyarkanizsai Vöröskereszt munkatársai elmondták, hogy a véradás 30-40 percet vesz igénybe az adatfelvétellel, a kivizsgálással és az uzsonnával együtt. „Önkéntes a véradás, ingyenes, tehát a véradó saját maga dönti el, hogy mikor és hányszor ad vért az élete során. Ez csak azon múlik, hogy átérzik a dolgokat, hogy ha ők is olyan helyzetbe kerülnének, akkor a vér ott legyen és életet menhessen. Felbecsülhetetlen értékű, ha egy ember életet tudott menteni, vagy pedig betegségben tudott segíteni. Ennyit ér a vér” - hangsúlyozta Hodik Erzsébet, a helyi Vöröskereszt elnöke.

A község területén legközelebb december folyamán szervez hasonló akciót a magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat.

Magyarkanizsa
véradás
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.