Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Pintér Sári

Véradási akció Magyarkanizsán

2019.10.15
13:39
2019.10.15
17:44
Forrás
Pannon RTV
Közel 25 véradó vett részt az önkéntes véradási akción Magyarkanizsán, amelyet a helyi Vöröskereszt Szervezet és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat szervezett meg.

Az ilyen akciók célja, hogy minél több személy felismerje a véradás fontosságát, és segítsen másokon.

Pannon RTV/Pintér Sári

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben többen is várakoztak arra, hogy vért adhassanak. A résztvevők között volt olyan tapasztalt véradó is, aki már több évtizede ad vért. A magyarkanizsai Nagy Rózsa 1979 óta rendszeres véradó: „Ma volt a hatvanhatodik véradásom. Mivel most betöltöttem a 65 évet, így nem adhatok többet vért. Szerintem nagyon jót tenne, ha legalább évente egyszer továbbra is adhatnák vért, hogy felfrissítsem a szervezetemet.”

Pannon RTV/Pintér Sári

A magyarkanizsai Vöröskereszt munkatársai elmondták, hogy a véradás 30-40 percet vesz igénybe az adatfelvétellel, a kivizsgálással és az uzsonnával együtt. „Önkéntes a véradás, ingyenes, tehát a véradó saját maga dönti el, hogy mikor és hányszor ad vért az élete során. Ez csak azon múlik, hogy átérzik a dolgokat, hogy ha ők is olyan helyzetbe kerülnének, akkor a vér ott legyen és életet menhessen. Felbecsülhetetlen értékű, ha egy ember életet tudott menteni, vagy pedig betegségben tudott segíteni. Ennyit ér a vér” - hangsúlyozta Hodik Erzsébet, a helyi Vöröskereszt elnöke.

A község területén legközelebb december folyamán szervez hasonló akciót a magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat.

Magyarkanizsa
véradás
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.