Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Versenyképes magyar nyelvű képzés Újvidéken

2021.05.06
21:08
2021.05.06
21:19
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi tanévben a multimédia-technikus szakra jelentkezhettek a diákok, szeptembertől pedig a számítógép-technikus irányzatot indítják.

Az újvidéki Mihajlo Pupin Villamossági Szakközépiskola a technika, az informatika és a műszaki tudományok iránt érdeklődő diákok számára nyújt szakszerű és versenyképes képzést. 17 oktatási profilon jelenleg közel 1800 diák tanul, és 10 szakkör működik. Minden évben egy négyéves szakot nyitnak magyar nyelven, ahol teljes mértékben biztosított a magyar nyelvű oktatás.

A harmadikosok és a negyedikesek jelenleg a számítástechnikai elektrotechnikus szakon tanulnak magyarul, valamint a 2021/2022-es tanévben is ez az irányzat indul újra. Ezen a szakon számítástechnikai ismeretek mellett a tanulók megfelelő alapokat szerezhetnek távközlésből, elektronikából és irányítástechnikából. Az iskola azok számára is jó választás lehet aki a négyes képzés után a szakmában szeretnének elhelyezkedni, de azok is jelentkezhetnek ide, aki a tanulmányaikat főiskolán vagy egyetemen szeretnék folytatni.

oktatás
Mihajlo Pupin Villamossági Szakközépiskola
Közügyek

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.