Ugrás a tartalomra
vetélkedő középiskolások
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vetélkedőt szervezett a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület

2018-05-10
17:35
2018-05-11
17:47
Forrás
Pannon RTV
Az adai Műszaki Iskola 10 tanulója mérte össze nyelvtani tudását csütörtökön a helyi Szarvas Gábor Könyvtárban. Az eseményt minden évben a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület rendezi meg.

A tanulóknak nyelvtani és nyelvhelyességi feladatokban kellett helyt állniuk. A nyolc fordulót követően Subotić Martina bizonyult a legjobbnak. Úgy érzi, a verseny a hasznukra válhat. Subotić Martina, elsős tanuló, Műszaki Iskola, Ada: „Egyrészt, mert egy játékos magyar vetélkedő, és ezáltal akár fejleszthetjük a magyar tudásunkat is, és jól jöhetnek még magyar órán amiket tanulunk, azokban.”

Írják a tesztet

A feladatokat Molnár Csikós László, nyugalmazott egyetemi tanár állította össze. „Azt tapasztaljuk, hogy eléggé nagy különbségek mutatkoznak a nyelvi készségekben. Valamelyik könnyen eligazodik a nyelv rejtelmeiben, a másik meg a magától értetődő dolgot sem képes felismerni."

Készülnek

A nyelvművelést a legkisebb korosztálynál kell kezdeni - vallja Hódi Éva, a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület elnöke. „A Szarvas Gábor nyelvművelő napok keretein belül ott például az alsó tagozatos diákoktól kezdve az általános iskolásokon keresztül a középiskolásoknak is szervezünk vetélkedőket. Az év folyamán egyesületünk pedig az általános iskolásoknak külön szervez kisebb kaliberű vetélkedőket, és a középiskolásoknak is."

A vetélkedő célja, hogy a diákokkal megszerettessék a magyar nyelv szépségeit kötelezettségek nélkül.

Ada
nyelvművelő
vetélkedő
Szarvas Gábor
középiskolás

Most

11:22, Frissítve: 13:05

Bemutatták a Szerbiai Katonaság új drónjait

Belgrádban, a batajnicai repülőtéren mutatták be az SN-92A típusú drónokat, amelyeket Szerbia Kínától vásárolt. A Szerbiai Katonaság többszörösen erősebb, mint korábban - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű