Ugrás a tartalomra

Vickó Ferenc: A cukorbetegség világméretű probléma, Szerbia sem kivétel (videó)

2017-03-19
17:09
Szerbiában 710 ezer cukorbeteg van, akiknek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, mivel a tünetek sokszor nehezen felismerhetők - nyilatkozta Vickó Ferenc
Szerbiában 710 ezer cukorbeteg van, akiknek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, mivel a tünetek sokszor nehezen felismerhetők - nyilatkozta Vickó Ferenc. Az egészségügyi államtitkár elmondta, gazdasági és egészségügyi szempontból is világméretű problémáról van szó. Szerbiában évente 250 millió eurót emészt fel a cukorbetegek kezelési költsége. (kép: Tanjug) Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár (VMSZ): „Ennek a betegségnek az a problémája, hogy a tünetei elég gyengék, ezért sokszor a beteg és az egészségügy részéről is észrevehetetlen maradhat. A páciensek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, és már csak akkor mennek orvoshoz, amikor valamiféle szövődmény jelentkezik. Mindannyian tudjuk, hogy a microangiopatia legtöbbször a szívet, a veséket, a szemet és az alsó végtagokat támadja meg.”cukorbetegség
Vickó Ferenc

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.