Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Villámolvasás a gyakorlatban

2022.05.21
17:25
2022.05.21
17:48
Forrás
Pannon RTV
Több száz oldalnyi anyag mindössze pár óra alatt.

A vizsgáikat, érettségijüket készítő egyetemisták, középiskolások és mindazok, akik gyorsan szeretnének elsajátítani valamilyen új ismeretet, ezt a leggyorsabban a villámolvasás módszereivel érhetik el - vallja a magyarországi Lantos Mihály tanulásmódszertan tréner. Villámolvasási tanfolyamán a VM4K-ban ma 11 érdeklődő vett részt.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Villámolvasás a gyakorlatban! címmel ingyenes villámolvasási tanfolyamot szerveztek a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. A szabadkai Kócé Ágota már gyermekkora óta érdeklődik az agykontroll és a villámolvasás iránt. „Amit elvárok, rengeteg könyvem van és rengeteg tudást szeretnék rövid idő alatt magamévá tudni, és talán ez az első motiváció. Nagyon sokféle pszichológiai és spirituális, különböző témakörű, életvitel, meggazdagodás, ilyen témájú könyvek érdekelnek és ezeket szeretném rövid idő alatt, gyorsan behabzsolni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Új kompetenciák minél gyorsabb elsajátítása érdekében jelentkezett a villámolvasás tanfolyamra Cseh Szilvia is: pótolni és bővíteni szeretné ismereteit. „Nagyon sok könyvről lekéstem, tehát amit idáig nem olvastam el, ezt jó volna egy kicsit hozzátenni és minél hamarabb elolvasni, de most van egy kislányom is, akinek ez ugyanúgy jól fog jönni egyszer a tanulásban. Mert a tanár úrnak evvel a villámolvasással nagyon sok technikája van, amit a mai kis korosztálynak át tudok adni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Több száz oldalnyi anyag mindössze pár óra alatt, ami bizonyítottan maradandó tudást eredményez. Módszerében különbözik a hagyományos olvasás a villámolvasástól, mondta el Lantos Mihály a villámolvasás módszer oktatója. Míg a hagyományos a részleteken keresztül halad az egész megértése felé, addig a villámolvasás az egész könyvvel való megismerkedés után halad a részletek felé. „A villámolvasás önmagában nemcsak egy olvasási technika, hanem egy komplett tanulási stratégia. Aminek a fő célja az, hogy az írott anyagokat könnyen, gyorsan és maradandóbb módon tudjuk feldolgozni. A villámolvasásnak mint általában minden tanulási stratégiának az a lényege, hogy az egésztől haladunk a részletek felé.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A kétnapos 8-8 órás tanfolyam végén a résztvevők egy-egy több száz oldalas könyvet olvasnak majd el egy és fél óra alatt. A tanfolyam ingyenes volt.

villámolvasás
VM4K
Lantos Mihály

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.