Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Visszaesett az oltakozók száma Belgrádban

2021.11.30
13:41
2021.11.30
17:45
Forrás
Pannon RTV
A szakemberek szerint a javuló járványügyi adatok miatt elengedték magukat az emberek, ezt azonban nem kellene.

A helyzet ugyanis bármikor megfordulhat. Ráadásul folyamatosan fennáll az új mutánsok kialakulásának veszélye is. A polgárokat arra buzdítják, védjék meg magukat az esetleges súlyos megbetegedéstől, és oltakozzanak.

Pannon RTV/Idei Sándor

Továbbra is Belgrádban regisztrálják a legtöbb koronavírus-fertőzöttet, de lényegesen kevesebbet, mint néhány héttel ezelőtt. Ezzel egyidőben a vakcinát felvevők száma is csökkent. Azok, akik oltakoznak, fontosnak tartják, hogy megvédjék magukat és a környezetüket.

Marija Radujko, Belgrád: „A harmadik dózist vettem fel. Az első két dózis jól bevált, nem voltak tüneteim, illetve nem betegedtem meg. Úgy tűnik, hatott ezért folytattam ezt a tempót, hogy normálisan tudjak működni, mozogni. Vannak idősebb családtagjaim, akiket időnként látogatok. Fontos számomra, hogy látogathassam őket, és minimális veszélyt jelentsek számukra.”

Snežana Stanisavljević, Belgrád: „Láthatod, hányan meghaltak. Jobb, ha megóvjuk magunkat. Nincs más kiút, csak a vakcina. Semmi más nem menthet meg bennünket. Elkaphatjuk mi a vírust, de így mégis enyhébbek a tünetek.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyen is jelentősen csökkent az oltakozók száma az utóbbi napokban. Kevesebb oltakozót lehet látni. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a fertőzöttek számának csökkenése még nem azt jelenti, hogy elengedhetjük magunkat. A vakcina pedig továbbra is a leghatékonyabb fegyver, amivel harcolni tudunk a vírus ellen.

Ezt mondja Dr. Milena Turubatović is, az oltóhely koordinátora szerint oda kellene figyelni arra, hogy az előttünk álló ünnepi időszak alatt gyorsabban terjedhet a vírus. Az embereket arra buzdítja, hogy időben vegyék fel a vakcinát: „Ez a legmegfelelőbb pillanat, amíg nincs sok beteg körülöttük, amíg nem érintkeztek a betegekkel, hogy beoltassák magukat. Itt most naponta 600 és 1000 között mozog a beadott vakcinák száma, míg két héttel ezelőtt 800 és 1500 között mozgott ez a szám. Be kell vallani, hogy ez nagy visszaesést jelent. Szeretnénk felhívni a polgárok figyelmét, hogy nem szabad elengedniük magukat.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Belgrádban eddig a polgárok 62 százaléka vette fel valamelyik vakcina első dózisát. A második adagot 60 százalékuk kapta meg. A harmadik dózissal a lakosok közel 32 százaléka van beoltva.

Belgrád
oltás
vakcina
vakcináció
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.

Népszerű