Ugrás a tartalomra

Visszatér az élet Magyarkanizsára

2021.06.07
20:32
2021.06.07
21:29
Forrás
Pannon RTV
Koronavírus járvány visszaszorításával országrszerte beindul az élet, egyre több rendezvényt szerveznek. Magyarkanizsa községben is hasonló a helyzet, a több mint 6600 polgár felvette a védőoltást, így megvédve önmagát és környezetét a vírustól.

Ebből kifolyólag enyhülnek a járványügyi intézkedések és lassan visszatérhetünk a megszokott szokásainkhoz, ellátogathatunk a kedvenc rendezvényeinkre.

Az elsők között, április végén, a kispiaci Vásártér telt meg árusokkal és kilátogatókkal, de nagy tömegeket vonzott a magyarkanizsai vásár is. Kiváló szervezés, több mint 120 árus és még több kilátogató - ez jellemezte az idei év első vásárát Magyarkanizsán.

Az, hogy a községben egyre nagyobb igény mutatkozik a rendezvények iránt, Muhi Zsuzsanna, a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár vezetője is megerősítette.

A programok mellett a vendéglátóipari egységek is tovább tarthatnak nyitva és több vendéget tudnak fogadni. Újvári Kornél vendéglátós szerint a hosszabb nyitvatartási időnek köszönhetően egyre többen térnek be az étterembe.

Ahhoz, hogy enyhüljenek a rendelkezések nagyban hozzájárult a polgárok példaértékű viselkedése is. Maszkhasználat, másfél méter távolság és természetesen az immunizációban való részvétel - mondta a Közügyek stábjának Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója. Hozzátette: mára már a Tisza-menti településen a polgárok több mint 40 százaléka felvette a koronavírus elleni védőoltás valamelyikét.

Magyarkanizsa
oltás
rendezvény
vásár

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.