Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Visszatér az élet Magyarkanizsára

2021.06.07
20:32
2021.06.07
21:29
Forrás
Pannon RTV
Koronavírus járvány visszaszorításával országrszerte beindul az élet, egyre több rendezvényt szerveznek. Magyarkanizsa községben is hasonló a helyzet, a több mint 6600 polgár felvette a védőoltást, így megvédve önmagát és környezetét a vírustól.
Pannon RTV

Ebből kifolyólag enyhülnek a járványügyi intézkedések és lassan visszatérhetünk a megszokott szokásainkhoz, ellátogathatunk a kedvenc rendezvényeinkre.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az elsők között, április végén, a kispiaci Vásártér telt meg árusokkal és kilátogatókkal, de nagy tömegeket vonzott a magyarkanizsai vásár is. Kiváló szervezés, több mint 120 árus és még több kilátogató - ez jellemezte az idei év első vásárát Magyarkanizsán.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az, hogy a községben egyre nagyobb igény mutatkozik a rendezvények iránt, Muhi Zsuzsanna, a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár vezetője is megerősítette.

Pannon RTV

A programok mellett a vendéglátóipari egységek is tovább tarthatnak nyitva és több vendéget tudnak fogadni. Újvári Kornél vendéglátós szerint a hosszabb nyitvatartási időnek köszönhetően egyre többen térnek be az étterembe.

Pannon RTV

Ahhoz, hogy enyhüljenek a rendelkezések nagyban hozzájárult a polgárok példaértékű viselkedése is. Maszkhasználat, másfél méter távolság és természetesen az immunizációban való részvétel - mondta a Közügyek stábjának Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója. Hozzátette: mára már a Tisza-menti településen a polgárok több mint 40 százaléka felvette a koronavírus elleni védőoltás valamelyikét.

Magyarkanizsa
oltás
rendezvény
vásár

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.