Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

XXV. Kárpát-medencei Honismereti Verseny Szabadkán

2021.06.01
16:40
2021.06.01
17:53
Forrás
Pannon RTV
Az idei vetélkedő témája Zrínyi Miklós - Szigetvári veszedelem volt. A versenyre összesen 25 általános iskolás csapat jelentkezett.

A vetélkedőnek idén is a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola adott otthont. A versenyzők izgatottan érkeztek meg a helyszínre. Számos diák mérte össze tudását.

Körmőci Nóra, Petőfi Sándor Á. I., Hajdújárás: „Egyik nap bejött a tanárnőnk, hogy elmesélje, hogy lesz egy ilyen verseny. Nagyon izgatottak lettünk, így még aznap neki kezdtünk a felkészülésnek.”

Gombár Viktor, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Annyira nem volt nehéz a felkészülés, online Zoom órákat tartottunk. Rengeteget készültünk, illetve a felkészítőtanárunk, Zséli Kornéliával rengeteg feladatlapot oldottunk meg.”

Ürge Lívia történelemtanár minden évben több csapatot készít fel a vetélkedőre. Idén két iskolából hozott versenyzőket.
„ Zrínyi Miklós - Szigeti veszedelem című munkájáról, illetve erről az eseményről lesz szó. Ez a verseny témája. Tulajdonképpen ad hoc készültünk, tehát egy kicsit az eseményeket áttekintettük, a fontosabb szereplőket, de valójában a gyerekek maguk saját kreativitásukat fogják megmutatni.”

A versenyzők nemcsak a tudásukat, hanem képességeiket és kreativitásukat is meg kellett, hogy mutassák - mondta De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke.

„A versenynek huszonöt éve az a vezérgondolata és célja, hogy diákjaink megismerjék jobban a magyar történelmet, hogy a magyar szellemiséget ápoljuk, és a magyar identitást megőrizzük.”

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Kárpát-medencei Honismereti verseny
De Negri Ibolya
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.