Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Zajlik a revakcináció Adán

2021-02-23
10:29
2021-02-23
18:06
Forrás
Pannon RTV
Ada község területén már javában zajlik a lakosság újraoltása. A mai nap folyamán azokat oltják be, akik kérték, hogy mozgáskorlátozottságuk miatt otthonaikban vehessék fel a védőoltást.

A községben eddig mintegy 1370-an éltek a védőoltás felvételének lehetőségével, a második oltást pedig már 610-en kapták meg. A mai nappal kezdődően az adai oltóponton is megkezdik az országba legutóbb érkezett brit AstraZeneca oltóanyag beadását.

Dr. Balog András, igazgató, Adai Egészségház: „Amit többen kérdeztek, azt szeretném megválaszolni, hogy azoknál a polgároknál akik a revakcináció alkalmával esetleg valamilyen akut betegséget talál az orvos, és emiatt nem engedélyezi a revakcina felvételét, nem kell, hogy különösebben aggódjanak, mert amint az az akut betegség megszűnik, akkor jöhet és felveheti vakcináját. Az ő számára az a vakcina félre van téve, várja az első alkalmat. Semmiféle hátrányt nem okoz az, hogyha nem 21 napra, hanem mondjuk 35 vagy 40 napra veszi fel a vakcinát, ugyanolyan hatásos, érvényes és erre szeretném külön felhívni a polgárok figyelmét.”

Ada
vakcináció
koronavírus elleni védőoltás

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.