Ugrás a tartalomra
Caritas, Népkonyha
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai dohánygyár jelentős támogatást nyújt a helyi népkonyhának

2017-12-06
18:45
Forrás
Pannon RTV
A zentai Caritas mintegy 400 rászoruló ember számára főz meleg ételt. Ehhez nagy segítséget nyújt a helyi dohánygyár támogatása.

Tartós élelmiszerek, liszt, cukor, olaj és tészta érkezett a zentai népkonyhára. A JTI már 11 éve segíti a Caritas működését. Zoran Kosijer, jogi és emberi erőforrásokkal megbízott vezető, JTI, Zenta: „Minden év decemberében adományokkal biztosítjuk a népkonyha működését, amely számunkra egy nagy öröm, azonban szomorúak is vagyunk, hiszen ez a segítség még mindig elengedhetetlen a lakosaink számára. A Caritas népkonyhája a jövőben is számíthat a segítségünkre.”

A dohánygyár mellett az önkormányzat is nagy segítséget nyújt a népkonyhának. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Számokban kifejezve, a zentai önkormányzat idén is több mint 2 millió 200 ezer dinárral támogatta az ingyenkonyha működését a Caritas szervezésében, a dohánygyár 1 millió dinárral és adományokkal. Ennek köszönve naponta 400 adag meleg ételt tudnak főzni itt a konyhán.”

A népkonyha mellett a Caritas működtet egy napközi otthon is, ahol az idős és magányos személyekről gondoskodnak. Emellett a rászoruló kisgyermekes családok októbertől áprilisig napi szinten kenyeret és tejet kapnak, valamint ruhákat is osztanak számukra. Nagy József, zentai elnök, Caritas: „Legalább 550-600 személyt érint ez, ebből 400 embert a konyhán, plusz még százan a napköziben, és még a Hit és Fényt nem említettem. Azok is kapnak ebédet.”

A népkonyhának leginkább húsra, száraz babra és rizsre van a legnagyobb szüksége.

Caritas
Zenta
adomány
JTI

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.