Ugrás a tartalomra
Caritas, Népkonyha
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai dohánygyár jelentős támogatást nyújt a helyi népkonyhának

2017-12-06
18:45
Forrás
Pannon RTV
A zentai Caritas mintegy 400 rászoruló ember számára főz meleg ételt. Ehhez nagy segítséget nyújt a helyi dohánygyár támogatása.

Tartós élelmiszerek, liszt, cukor, olaj és tészta érkezett a zentai népkonyhára. A JTI már 11 éve segíti a Caritas működését. Zoran Kosijer, jogi és emberi erőforrásokkal megbízott vezető, JTI, Zenta: „Minden év decemberében adományokkal biztosítjuk a népkonyha működését, amely számunkra egy nagy öröm, azonban szomorúak is vagyunk, hiszen ez a segítség még mindig elengedhetetlen a lakosaink számára. A Caritas népkonyhája a jövőben is számíthat a segítségünkre.”

A dohánygyár mellett az önkormányzat is nagy segítséget nyújt a népkonyhának. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Számokban kifejezve, a zentai önkormányzat idén is több mint 2 millió 200 ezer dinárral támogatta az ingyenkonyha működését a Caritas szervezésében, a dohánygyár 1 millió dinárral és adományokkal. Ennek köszönve naponta 400 adag meleg ételt tudnak főzni itt a konyhán.”

A népkonyha mellett a Caritas működtet egy napközi otthon is, ahol az idős és magányos személyekről gondoskodnak. Emellett a rászoruló kisgyermekes családok októbertől áprilisig napi szinten kenyeret és tejet kapnak, valamint ruhákat is osztanak számukra. Nagy József, zentai elnök, Caritas: „Legalább 550-600 személyt érint ez, ebből 400 embert a konyhán, plusz még százan a napköziben, és még a Hit és Fényt nem említettem. Azok is kapnak ebédet.”

A népkonyhának leginkább húsra, száraz babra és rizsre van a legnagyobb szüksége.

Caritas
Zenta
adomány
JTI

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.