Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A zentai középiskolások is megkapták az MNT szerb segédtankönyveit

2019-10-18
19:07
2019-10-18
19:52
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban mintegy 1400 darab tankönyvet osztanak ki. Zentán öt középiskola vehette át a segédtankönyveket a Városházán.

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával és az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet kiadásában ebben az évben is megjelent a szerb mint nem anyanyelv tantárgy szöveg- és feladatgyűjtemény. A tankönyv elkészítését az MNT azzal a szándékkal kezdeményezte, hogy a diákok számára lehetővé váljon a tananyag minél könnyebb elsajátítása - emelte ki Perpauer Attila. A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja hozzátette: Vajdaság-szerte 34 középiskolában osztják ki a tankönyveket. „Zentán több mint 230 könyvet osztottunk ki a tanulók számára. Természetesen a tanárok is kapnak egy-egy segédkönyvet. Ez rendkívül fontos, mert így könnyebben el tudják sajátítani a szerb nyelvet a tanulók” - mondta Perpauer Attila.

Zenta
szerb
segédtankönyv
MNT
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.