Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A zentai középiskolások is megkapták az MNT szerb segédtankönyveit

2019-10-18
19:07
2020-02-29
09:53
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban mintegy 1400 darab tankönyvet osztanak ki. Zentán öt középiskola vehette át a segédtankönyveket a Városházán.

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával és az újvidéki Fórum Könyvkiadó Intézet kiadásában ebben az évben is megjelent a szerb mint nem anyanyelv tantárgy szöveg- és feladatgyűjtemény. A tankönyv elkészítését az MNT azzal a szándékkal kezdeményezte, hogy a diákok számára lehetővé váljon a tananyag minél könnyebb elsajátítása - emelte ki Perpauer Attila. A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja hozzátette: Vajdaság-szerte 34 középiskolában osztják ki a tankönyveket. „Zentán több mint 230 könyvet osztottunk ki a tanulók számára. Természetesen a tanárok is kapnak egy-egy segédkönyvet. Ez rendkívül fontos, mert így könnyebben el tudják sajátítani a szerb nyelvet a tanulók” - mondta Perpauer Attila.

szerb
segédtankönyv
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Zenta

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.