Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Zökkenőmentes a tanítás Muzslyán

2020-10-21
16:16
2020-10-21
19:44
Forrás
Pannon RTV
Muzslyán, a vidék legnagyobb kétnyelvű iskolájában, zökkenőmentesen folyik a tanítás.

A napokban új számítógépekkel gazdagodott az informatikai kabinet, bekamerázták a központi iskolaépületet. És ami a legfontosabb: a kinti iskolaépületben beindult az önálló magyar első osztály.

A járványügyi intézkedések betartása mellett, két váltásban folyik a tanítás a muzslyai általános iskolában. Az úgynevezett kinti iskolaépületben utólag - az Oktatási Minisztérium jóváhagyásával - sikerült megnyitni az önálló magyar osztályt. Vagyis külön osztályba járnak az elsős és a másodikos magyar gyerekek.

Molnár Attila, igazgató, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Október elsejétől mind a két osztály, az első és a második osztály is önállóan indult. Első osztályban három gyerek van, a második osztályban öt gyerek van. A tanító nénit, mondjuk úgy, hogy alkalmaztuk újra. És augusztus 31-éig – de reméljük tovább is – ő fogja tanítani az első illetve a második osztályt.”

Magyarország támogatásának köszönve a központi iskola öt számítógépet, két tv-készüléket és két multifunkcionális nyomtatót kapott.

Molnár Attila, igazgató, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Ezek a számítógépek, amelyek itt voltak, ezek a tantermekbe kerültek, úgyhogy nálunk az iskolában negyven tanterem van. Most jelenleg mindegyik tanteremben van számítógép. Úgyhogy a tanárok bírják használni, folyamatosan beírni az órákat, elektronikus naplóba, használni az órákon, a gyerekeknek megmutatni a prezentációkat. Több tanteremben vannak vetítők is.”

Amióta a kinti iskolaépületet 2017-ben megfigyelő-rendszerrel látták el, megszűntek az épület és a diákok biztonságával kapcsolatos gondok. Remélhetőleg így lesz ezentúl a központi iskolában is. A legnagyobb kétnyelvű közép-bánáti általános iskolának jelenleg 572 diákja van.

Muzslya
Szervó Mihály Általános Iskola
kamerák
számítógép

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.