Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Zökkenőmentes a tanítás Muzslyán

2020.10.21
16:16
2020.10.21
19:44
Forrás
Pannon RTV
Muzslyán, a vidék legnagyobb kétnyelvű iskolájában, zökkenőmentesen folyik a tanítás.

A napokban új számítógépekkel gazdagodott az informatikai kabinet, bekamerázták a központi iskolaépületet. És ami a legfontosabb: a kinti iskolaépületben beindult az önálló magyar első osztály.

A járványügyi intézkedések betartása mellett, két váltásban folyik a tanítás a muzslyai általános iskolában. Az úgynevezett kinti iskolaépületben utólag - az Oktatási Minisztérium jóváhagyásával - sikerült megnyitni az önálló magyar osztályt. Vagyis külön osztályba járnak az elsős és a másodikos magyar gyerekek.

Molnár Attila, igazgató, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Október elsejétől mind a két osztály, az első és a második osztály is önállóan indult. Első osztályban három gyerek van, a második osztályban öt gyerek van. A tanító nénit, mondjuk úgy, hogy alkalmaztuk újra. És augusztus 31-éig – de reméljük tovább is – ő fogja tanítani az első illetve a második osztályt.”

Magyarország támogatásának köszönve a központi iskola öt számítógépet, két tv-készüléket és két multifunkcionális nyomtatót kapott.

Molnár Attila, igazgató, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya: „Ezek a számítógépek, amelyek itt voltak, ezek a tantermekbe kerültek, úgyhogy nálunk az iskolában negyven tanterem van. Most jelenleg mindegyik tanteremben van számítógép. Úgyhogy a tanárok bírják használni, folyamatosan beírni az órákat, elektronikus naplóba, használni az órákon, a gyerekeknek megmutatni a prezentációkat. Több tanteremben vannak vetítők is.”

Amióta a kinti iskolaépületet 2017-ben megfigyelő-rendszerrel látták el, megszűntek az épület és a diákok biztonságával kapcsolatos gondok. Remélhetőleg így lesz ezentúl a központi iskolában is. A legnagyobb kétnyelvű közép-bánáti általános iskolának jelenleg 572 diákja van.

Muzslya
Szervó Mihály Általános Iskola
kamerák
számítógép

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.