Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zöld modell szerint zajlik az oktatás Adán

2021.09.20
12:59
2021.09.20
16:59
Forrás
Pannon RTV
A fertőzöttek száma miatt Vajdaság több iskolájában is változott az oktatási modell szeptember 1-je óta. Adán jelenleg a tantermekben folyik a munka.

Egyelőre zökkenőmentesen, tantermi oktatással zajlik a tanítás az adai Cseh Károly Általános Iskola mindegyik tagintézményében, ahol a diákok már rutinosan alkalmazzák a védőintézkedéseket.

Jasztrebinác Zsanett, Ada: „Az iskolában megszoktuk a maszk használatát, és hogy helyesen használjuk, az orrunkig felhúzzuk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tanárok szerint a jelenlegi oktatási forma megkönnyíti a tanítást, de tisztában vannak azzal, hogy a helyzet bármikor megváltozhat.

Világos Szilvia, osztálytanító, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Fel vagyunk készülve a kombinált oktatásra, a tavalyi évben is nagyon szépen működött, úgyhogy az idén is, ha szólnak pénteken illetve hétvégén, hogy hétfőtől kezdeni kell, akkor semmi gond, tudjuk folytatni az oktatást.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az iskola szeptember elsejétől kezdve a zöld zónába tartozik. Jelenleg egy tanítójuk tölti otthon a karantén idejét - mondta Maksó Éva az iskola igazgatója: „Minden héten le kell, hogy adjuk szerdai napon 8-10 óra között – ezt nagyon szigorúan vesszük a tanítóktól, tanároktól, hogy ők nyolc óráig leadják a jelentést –, hogy abban a pillanatban pontosan hány aktív fertőzöttünk van.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az igazgatótól megtudtuk, hogy az iskola diákjai közül jelenleg ketten tartózkodnak karanténban.

Ada
Cseh Károly Általános Iskola
Maksó Éva
maszk
járvány
járványhelyzet

Most

Népszerű