Ugrás a tartalomra
Perfect Vision

Zöldhályog szűrés a Perfect Vision Szemészeti Központban

2019-03-19
22:33
2019-03-20
00:37
Forrás
Pannon RTV
Márciusban van a zöldhályog elleni küzdelem világhete. Ebből az alkalomból dr. Ivan Marjanović a Belgrádi Szemészeti Klinika glaukóma specialistája rendelt a Perfect Vision Szemészeti Központban.

A „látás csendes tolvaja”, a glaukóma a vakság második leggyakoribb okozója. Zöldhályogban évente 100 ezer ember betegszik meg Szerbiában. A glaukóma gyakran tünetmentes, és csak kései stádiumban diagnosztizálják

A Perfect Vision már kilenc éve folyamatosan felhívja a figyelmet a zöldhályog veszélyeire. Az idén is ingyenes szemnyomás és látóideg vizsgálatokat végeztek március 11. és 15. között.

A vizsgálatokat dr. Ivan Marjanović a Belgrádi Szemészeti Klinika glaukóma specialistája végezte március 15-én. A vizsgálatok után a szakember minden résztvevőt tanácsokkal látott el, amennyiben szükséges volt, további vizsgálatokat javasolt.

zöldhályog
glaukoma
Perfect Vision

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű