Ugrás a tartalomra

18 holttest egy görög erdőtűz helyszínén - feltételezik, hogy bevándorlók voltak

2023.08.22
20:57
Forrás
Euronews
Valószínűleg az erdőben bujkáltak a tűzvész kezdetekor - írja a Euronews.

Tizennyolc ember, vélhetően illegális bevándorlók elszenesedett holttestét találták meg egy napok óta pusztító erdőtűz helyszínén Észak-Görögországban, a török határ közelében. A térség az Ázsiából Európába irányuló migráció egyik legfontosabb útvonalának számít. Az áldozatok valószínűleg az erdőben bujkáltak a tűzvész kezdetekor, és már nem volt idejük elmenekülni a lángok elől. A környéken senkit nem tartanak nyilván eltűntként, a hatóságok ebből következtettek arra, hogy illegális bevándorlók lehettek a halottak.

Az ország más pontjain is pusztítanak tüzek a rendkívüli szárazság és hőség miatt, a tűzoltók dolgát pedig sokfelé az erős szél is nehezíti. Evia szigetén több falu lakosságát ki kellett telepíteni. 

erdőtűz
bevándorlás
Görögország

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.