Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP//Jacob Nankhonya

20 ezer vakcinát dobtak tűzbe Afrikában

2021.05.20
12:26
2021.05.20
12:37
Forrás
worldometers.info, Euronews
Az oltásokat malawi egészségügyi minisztere dobta az égetőbe azzal a céllal, hogy felhívja a lakosság figyelmét az immunizáció fontosságára. "Ha elutasítják az oltást, kárba vesznek a vakcinák" - jelezte a tárcavezető.
Tanjug/AP/Jacob Nankhonya

Koronavírus elleni védőoltásokat égettek Malawiban. 20 ezer dózis Astra Zeneca vakcina került a tűzbe, mert lejárt a szavatosságuk. Az oltásokat az afrikai ország egészségügyi minisztere dobta az égetőbe azzal a céllal, hogy felhívja a lakosság figyelmét az immunizáció fontosságára. "Ha elutasítják az oltást, kárba vesznek a vakcinák" - jelezte a tárcavezető.

Tanjug/AP/Jacob Nankhonya

Több afrikai országra is jellemző, hogy az emberek nem bíznak a védőoltásokban, emiatt igen nehéz felvenni a harcot a járvánnyal. Szakértők szerint a lakosság hozzáállásának oka elsősorban a tájékozatlanság - a szegény országokban kevesebb embernek van internet-hozzáférése vagy okostelefonja. Malawi mellett Dél-Szudánt is figyelmeztették már a nemzetközi egészségügyi szervezetek arra, hogy használják fel a küldött oltásokat, mielőtt azok lejárnának. "Ha mi vállaljuk a részünket, és eljuttatjuk ezeket az oltóanyagokat, akkor az afrikai országoknak is meg kell szervezniük az oltás beadását, hogy időben felhasználják a vakcinákat" - mondta az Afrikai Unió betegségmegelőzési központjának vezetője.

Az Afrikai Unió adatai szerint az 1,3 milliárd lakosú kontinensen eddig 15 millió vakcinát tudtak beadni. Afrikában egyébként hivatalosan 4 millió 600 ezer koronavírusos esetet jegyeztek, az áldozatok száma 127 és félezer.

koronavírus
védőoltás
Afrika

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.