Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Sakchai Lalit

5,5 millió koronavírus-fertőzött a világon

2020-05-25
11:02
2020-05-25
11:11
Forrás
worldometers.info
A halálos áldozatok száma meghaladja a 345 ezret.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Dél-Amerika a koronavírus-járvány új gócpontja. A kontinensen Brazíliában a legrosszabb a helyzet, 330 ezer igazolt fertőzöttet regisztráltak, ezzel az Egyesült Államok és Oroszország után világszerte a harmadik helyen áll az ország. Brazil kutatók szerint a hivatalos adatoknál jóval több a tényleges fertőzöttek száma.

A legtöbb halálos áldozata a Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol meghaladta az 1,5 milliót a fertőzöttek száma. A halálos áldozatok száma több mint 97 ezer, a gyógyultaké pedig 366 ezer felett van. Az amerikai elnök egyébként megtiltotta a beutazást Brazíliából az Egyesült Államokba. A döntés értelmében azok sem utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik az amerikai vízumkérelmük benyújtása előtti 14 napban brazil földön jártak.

Brazíliában az azonosított fertőzöttek száma 365 ezerre emelkedett. Több mint 23 ezren vesztették életüket a koronavírus következményei miatt. A dél-amerikai országban a gyógyultak száma elérte a 150 ezret.

A szomszédos Argentínában jobb a helyzet, ott a regisztrált fertőzöttek száma az ország méretéhez képest viszonylag kevés, valamivel több mint 10 ezer, és több mint 400-an vesztették életüket.

Oroszországban több mint 350 ezerre nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké mintegy 3.600, a gyógyultaké pedig csaknem 119 ezer.

Európában valamelyest mérséklődik a járványhelyzet. A legtöbb fertőzött Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban van.

Mindeközben 2,5 hónapos szünet után hétfőn Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai, a vendéglők, a szállodák, a strandok, a múzeumok, és újra látogathatók a kórházak és az idősotthonok. A köztereken már arcmaszkok nélkül is lehet járni, de a tömegközlekedési eszközökön és a zárt termekben továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarása.

világ
koronavírus
Amerika
Oroszország
Brazília
Európa
járvány

Most

20:09, Frissítve: 20:16

Ülőtüntetés Belgrádban

Ülőtüntetést tartanak jelenleg Belgrádban. Ahogyan az elmúlt két napban, ma is összegyűltek az emberek a köztársasági parlament épülete előtt, ezúttal azonban ülve demonstrálnak a legtöbben.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.