Ugrás a tartalomra
Tanjug/Korea Coast Guard via AP

Akár egy hónapig is éghet az iráni olajszállító hajó

2018-01-10
08:25
2018-01-10
16:54
Forrás
hirado.hu
Az olajszállító fedélzetéről eltűnt 32 tengerész. A teherszállító legénységének mind a 21 tagját kimentették.

A Sanchi nevű tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel összeütközött egy teherszállítóval.

A tanker orrában holttestre bukkantak. A tetem valószínűleg egy matrózé, amit Sanghajba szállítottak azonosításra. A legénység további 31 tagját továbbra is eltűnt személyként kezelik. Mohszen Bahrami, az iráni tengeri szállítmányozási vállalat szóvivője szerint van még remény arra, hogy túlélőket találnak. Tucatnyi mentőhajó küzd a térségben a tomboló rendkívül erős széllel, a magas hullámokkal és a hajótestből kiáramló mérgező füsttel, hogy megtalálják az eltűnt legénységet.

A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet kelet-ázsiai részlegének közleménye szerint az olaj nagy részét elemészti majd a tűz, és elpárolog a levegőben, de a katasztrófának mindenképpen káros következménye lesz a környezetre nézve. Korábbi tapasztalatok alapján a tűz még két hétig vagy egy hónapig is éghet. A tankeren 136 ezer tonna, nagyon gyúlékony kőolaj koncentrátumot szállítottak, ami megfelel 1 millió hordónyi nyersolajnak, ennek piaci értéke 60 millió dollár.

olagszállító
hajó
kigyulladt
Sanchi
tanker

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.