Ugrás a tartalomra
Tanjug/Korea Coast Guard via AP

Akár egy hónapig is éghet az iráni olajszállító hajó

2018-01-10
08:25
2018-01-10
16:54
Forrás
hirado.hu
Az olajszállító fedélzetéről eltűnt 32 tengerész. A teherszállító legénységének mind a 21 tagját kimentették.

A Sanchi nevű tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel összeütközött egy teherszállítóval.

A tanker orrában holttestre bukkantak. A tetem valószínűleg egy matrózé, amit Sanghajba szállítottak azonosításra. A legénység további 31 tagját továbbra is eltűnt személyként kezelik. Mohszen Bahrami, az iráni tengeri szállítmányozási vállalat szóvivője szerint van még remény arra, hogy túlélőket találnak. Tucatnyi mentőhajó küzd a térségben a tomboló rendkívül erős széllel, a magas hullámokkal és a hajótestből kiáramló mérgező füsttel, hogy megtalálják az eltűnt legénységet.

A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet kelet-ázsiai részlegének közleménye szerint az olaj nagy részét elemészti majd a tűz, és elpárolog a levegőben, de a katasztrófának mindenképpen káros következménye lesz a környezetre nézve. Korábbi tapasztalatok alapján a tűz még két hétig vagy egy hónapig is éghet. A tankeren 136 ezer tonna, nagyon gyúlékony kőolaj koncentrátumot szállítottak, ami megfelel 1 millió hordónyi nyersolajnak, ennek piaci értéke 60 millió dollár.

olagszállító
hajó
kigyulladt
Sanchi
tanker

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.