Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh

Alig egyéves kisbaba a járvány legfiatalabb áldozata

2020-03-29
19:20
2020-03-29
19:26
Forrás
nlc.hu
Még egy éves sem volt az a kisbaba, aki meghalt a koronavírus-fertőzésben az Egyesült Államokban.

Ő az eddigi legfiatalabb áldozat - állítja az Illinois-i közegészségügyi intézet igazgatója. A szakember hozzátette: eddig úgy vélték, az új koronavírus elsősorban az idősebb korosztályt veszélyezteti, és azokat, akiknek régóta fennálló betegsége van. Hozzátette, a szombaton Chicagóban meghalt gyermek a koronavírus-járvány eddigi legfiatalabb, ismert áldozata.

Az Egyesült Államok közben Olaszország és Spanyolország után a járvány egyik új gócpontja lehet: a fertőzéssel regisztráltak száma napról-napra meredeken emelkedik, ennek ellenére a szövetségi kormány továbbra sem rendelte el az iskolák bezárását. A szakértő szerint ennek az lehet az oka, hogy a vírus eddig kevésbé veszélyesnek mutatkozott a fiatalabb generáció tagjaira nézve.

Az Egyesült Államokban a fertőzéssel regisztráltak száma napról-napra emelkedik. Hétfőtől a legtöbb amerikai tagállamban kijárási korlátozások lépnek életbe, és mintegy 225 millió amerikainak kell otthon maradnia.

áldozat
kisbaba
járvány
fertőzés
Amerikai Egyesült Államok
Chicago
Illinois
gócpont

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.