Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Lennihan

Amerikában megkezdték az oltást a Johnson & Johnson vakcinájával

2021.03.04
07:40
2021.03.04
07:53
Forrás
hu.euronews.com
Megkezdték a Johnson & Johnson gyógyszercég koronavírus elleni vakcinájával való oltást az Amerikai Egyesült Államokban.

Connecticut és New York állam lakosai kapják meg először az egydózisú oltóanyagot.

A Hartford Kórházban kezdődött el Connecticut és New York lakosainak beoltása a Johnson & Johnson gyógyszercég koronavírus elleni vakcinájával, néhány nappal azután, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala engedélyezte az egydózisú oltóanyag sürgősségi felhasználását.

A Johnson & Johnson és a Merck nevű gyógyszergyártók egyezségre jutottak arról, hogy az említett vakcinát közösen, nagyobb gyártókapacitás mellett fogják készíteni az amerikaiak számára.

Az USA-ban egyébként mintegy 30 millió fertőzöttet tartanak számon, a koronavírus-járvány következtében elhunyt személyek száma pedig már meghaladta a félmilliót.

Johnson & Johnson
vakcina
Amerika
Amerikai Egyesült Államok
megkezdték

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.