Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ashlee Rezin Garcia/Chicago Sun-Times

Anarchia az Egyesült Államok egyes városaiban

2020-06-01
16:00
2020-06-01
17:33
Forrás
Pannon RTV
Az eleinte békés tiltakozások akkor kezdődtek, amikor az őrizetbevétel alatt egy afroamerikai férfi, George Floyd meghalt a rendőri intézkedés következtében.

Anarchikus állapotok uralkodnak az Amerikai Egyesült Államok egyes városaiban. Ötödik napja, már 140 városban demonstrálnak a főként fekete tüntetők, gyakoriak a gyújtogatások és a fosztogatások.

Kijárási tilalmat vezettek be Washingtonban, miután a nagy számú rendőri egységek könnygázzal és gumibotokkal sem tudták a Fehér Ház környékéről eltávolítani a tüntetőket. Az Egyesült Államok elnökének rezidenciája körül tüzeket gyújtottak a demonstrálok. Donald Trump elnököt egyes források szerint az épület alatt található atombiztos bunkerbe vitték a biztonsági szolgálat emberei.

Philadelphiában is drámai helyzet alakult ki. A rendőrök és a tüntetők már több alkalommal összecsaptak, fosztogatók törnek, zúznak az egész városban. A zavargásokban a városban eddig 13 ember szenvedett el sérülést lőfegyverből. A hatóságok 300 embert vettek őrizetbe.

Több nagyvárosból is hasonló hírek érkeznek. Bostonban, New Yorkban, Atlantában, Detroitban, San Diegóban és Portlandban is mindennaposak az utcai összecsapások, gyújtogatások és a széles körű vandalizmus. Országszerte eddig mintegy 4000 embert vettek őrizetbe.

George Floyd
USA
rendőrség

Most

13:07

La Liga: Sevilla – Eibar 1:0

Hazai pályán győzött a Sevilla csapata a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának hétfő esti mérkőzésén az Eibar együttese ellen.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.