Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Assfault Pirates

Antifasiszta tüntetők rongáltak több amerikai városban, Biden beavatása ellen tiltakoztak

2021-01-21
22:20
2021-01-21
22:29
Forrás
Mandiner, Reuters
Kormányellenes és antifasiszta tüntetők megrongálták a Demokrata Párt irodáját és más épületeket szerdán Portlandben és Seattle-ben - írja a Mandiner.

A tüntetők Joe Biden amerikai elnök beiktatása ellen tiltakoztak, összetűztek a rendőrséggel is. A feketébe öltözött emberek betörték az oregoni Demokrata Párt irodájának bejáratát és ablakait, azt követően anarchista szimbólumot festettek a párt jelvényére. „Nem akarjuk Bident. Bosszút akarunk állni a rendőrök gyilkosságain, az imperialista háborúkon és a fasiszta mészárlásokon” – ez szerepelt a felvonulók egyik egy transzparensén.

Portland hónapok óta zavargások színhelye, ahol polgárjogi harcosok, anarchista, valamint antifasiszta tüntetők tűznek össze rendszeresen a rendőrséggel. A seattle-i rendőrség beszámolója szerint több helyszínt, a helyi Amazon Go áruházat is megrongálták.

Antifa
antifasiszta
Joe Biden
tüntetés
USA

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.