Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jay Reeves

Az Egyesült Államokban ma van a hősök napja

2020-05-25
07:19
2020-05-25
07:25
Forrás
MTI
A temetőkben parányi amerikai zászlók lobognak.

Az Egyesült Államokban ma van a hősök emléknapja, amikor a háborúban életét vesztett valamennyi katona előtt tisztelegnek az amerikaiak. Ez szövetségi ünnep, a katonai temetőkben mindenütt parányi amerikai zászlókkal díszítették fel a sírokat.

Donald Trump amerikai elnök mindeközben megtiltotta a beutazást Brazíliából az Egyesült Államokba. A döntés értelmében azok sem utazhatnak be Amerikába, akik a vízumkérelmük benyújtása előtti 14 napban brazil földön jártak.

Az Egyesült Államokban már csaknem 1 millió 700 ezer koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, és 99 ezer fölé emelkedett a betegségben elhunytak száma.

Tanjug/AP Photo/Marcel van Hoorn, Pool
Amerika
Egyesült Államok
hősök napja
koronavírus
Brazília

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű